Τούρκος μεγιστάνας του real estate: Tα επιτόκια "βαρίδι" στον κλάδο των ακινήτων
Τούρκος μεγιστάνας του real estate: Tα επιτόκια "βαρίδι" στον κλάδο των ακινήτων

Τούρκος μεγιστάνας του real estate: Tα επιτόκια "βαρίδι" στον κλάδο των ακινήτων

Ξεκινά το μεγάλο Project της Polat Holding στην περιοχή Λεβέντ της Κων/πολης.
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.02.2024

"Ο κλάδος των ακινήτων σίγουρα έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων" δήλωσε ο Adnan Polat, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polat Holding, σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο του real estate.

Λίγο πριν "φύγει" το 2023 ο Polat παρουσίασε το έργο "Polat Levent Exclusive" το οποίο αναπτύσσεται από την θυγατρική Polat Gayrimenkul στην περιοχή Λεβέντ της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους $60 εκατ. 

Σύμφωνα με την Dunya.com μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι "πρέπει να μειωθεί ο πληθωρισμός" και συμπλήρωσε πως "θα υπάρξει πολιτική μείωσης της κατανάλωσης και των τιμών των προμηθευτών καθώς δυσκολεύουνται να πουλήσουν καθώς ο πληθωρισμός αποτελεί το Νο1 πρόβλημα στην Τουρκία". Ο ίδιος για μια ακόμη φορά σημείωσε ότι η όλη κατάσταση επηρεάζει πολύ και τον κλάδο των ακινήτων. 

polat-levent-exclusive-01.jpg

Οσον αφορά στο μεγάλο Project που θα πραγματοποιηθεί στο Λεβέντ από την GAD Architecture, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της "Polat Gayrimenkul" Kaan Yücel περιέγραψε το έργο ως ένα "αριστούργημα που θα προσθέσει μεγάλη αξία στην περιοχή". Είναι ένα έργο μικτής χρήσης που περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία και εμπορικούς χώρους. Το εντυπωσιακό 14οροφο κτίριο θα διαθέτει συνολικά 77 διαμερίσματα (γκαρσονιέρες, με δυο και με τρία υπνοδωμάτια) τα οποία θα έχουν μπαλκόνια ή βεράντες με προσωπικές πισίνες. Το περιουσιακό στοιχείο θα έχει κοινώχρηστους χώρους 176 τ.μ και κοινή πισίνα στον τελευταίο όροφο 250 τ.μ. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές πώλησης θα ξεκινούν από $10.000 το τετραγωνικό μέτρο. 

Με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση, το Polat Levent Exclusive είναι εξοπλισμένο με 24ωρη υπηρεσία security, κάμερες ασφαλείας και επιπλέον, παρέχει ασφαλή χώρο διαβίωσης με συμόρφωση προς τους νέους κανονισμούς για τους σεισμούς.