Τον Ιούλιο οι υπογραφές για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού
Τον Ιούλιο οι υπογραφές για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού

Τον Ιούλιο οι υπογραφές για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το νέο γήπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμο έως τον Ιούλιο του 2026.
RE+D magazine
06.03.2023

Το "πράσινο φως" για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού έδωσε και τυπικά η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων στο σχήμα ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος για να προχωρήσει το σημαντικό έργο της "Διπλής Ανάπλασης" στο Βοτανικό.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, στο έργο που βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων, είναι το γεγονός πως η δεύτερη υποψήφια εταιρία «COSMOS» δεν κατέθεσε κάποια προσφυγή εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε κι ως εκ τούτου, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες εντός χρόνου, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.

Στους επόμενους τέσσερις μήνες η κοινοπραξία των εταιριών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος -έχοντας πάρει την πρώτη έγκριση ως «προσωρινός ανάδοχος»- αναμένεται να προχωρήσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και την εκπόνηση των επόμενων μελετών, για να παρουσιάσει το φάκελο στη δημοτική αρχή και να πέσουν οι υπογραφές στη μεταξύ τους σύμβαση μέσα στον Ιούλιο.

Με το που υπογραφεί η σύμβαση, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 36 μήνες, ήτοι έως τον Ιούλιο του 2026.