Θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία αποκτά η PAG έναντι $720 εκατ.
Θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία αποκτά η PAG έναντι $720 εκατ.

Θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία αποκτά η PAG έναντι $720 εκατ.

Το πάρκο που εκτείνεται σε 376 στρέμματα, περιλαμβάνει επίσης πέντε ξενοδοχεία και πολλά εστιατόρια
Ειρήνη Θεοφανίδου
05.09.2022

Ο επενδυτικός όμιλος PAG με έδρα την Ασία-Ειρηνικό έχει συνάψει συμφωνία με την H.I.S. Co. για την εξαγορά της εταιρείας Huis Ten Bosch Co.(HTB), που διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα της Ιαπωνίας.

Η αξία της συναλλαγής φθάνει τα 720 εκατομμύρια δολάρια. Το θεματικό πάρκο Huis Ten Bosch, με ιστορία 30 ετών, είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ιαπωνία.

Είναι περισσότερο γνωστό για τα δημοφιλή φεστιβάλ λουλουδιών και πυροτεχνημάτων, μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις "ήχος και φως". Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το φιλικό για τα παιδιά Fantasy Forest, την περιπέτεια με θέμα τους δεινόσαυρους στο νησί Jurassic και το διαδραστικό αξιοθέατο Fantasia City of Light.

Το πάρκο που εκτείνεται σε 376 στρέμματα, περιλαμβάνει επίσης πέντε ξενοδοχεία και πολλά εστιατόρια. Υποδέχεται περισσότερο από 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως από την Ιαπωνία και το εξωτερικό (με βάση τις προ πανδημίας μετρήσεις).

Η PAG σχεδιάζει να επεκτείνει το θεματικό πάρκο της Huis Ten Bosch επενδύοντας σε νέα αξιοθέατα και εκδηλώσεις για να προσελκύσει τουρίστες και επισκέπτες. Σημειώνεται ότι η εταιρεία -έμπειρος επενδυτής στα θεματικά πάρκα και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας- είχε επενδύσει κατά το παρελθόν στα Universal Studios Japan και στην εταιρεία ψηφιακής μουσικής Tencent Music Entertainment.