Σύντομα οι εξελίξεις για το ακίνητο της πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο
Σύντομα οι εξελίξεις για το ακίνητο της πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Σύντομα οι εξελίξεις για το ακίνητο της πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Βρίσκεται σε έκταση σχεδόν 3.000 τ.μ με συντελεστή δόμησης 3 που επιτρέπει την δυνατότητα ανάπτυξης κτιρίων συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ
RE+D magazine
30.03.2022

Το επόμενο διάστημα θα κριθεί το μέλλον του αστικού ακινήτου της πρώην EOMMIEX στον Ταύρο Αττικής με το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρά τον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για το περιουσιακό στοιχείο που κλείνει σχεδόν 80 χρόνια ζωής.

Το ακίνητο βρίσκεται σε έκταση σχεδόν 3.300 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 3 και δίνει τη δυνατότηταανάπτυξης κτιρίων με συνολικό εμβαδόν που μπορεί να προσεγγίσει τα 10.000 τ.μ.

Στα σχεδόν 80 χρόνια ζωής το ακίνητο των πρωην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ πέρασε από διάφορες φάσεις λειτουργίας και χρήσεων. Τα τελευταία χρόνια παρέμεινε ως μια ανενεργή αποθήκη σε ένα μεγάλο οικόπεδο.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους υποψήφιους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του. Ωστόσο, ο Δήμος φέρεται να ζητά την αξιοποίηση ως πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου για τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα, πάντως, με το ΤΑΙΠΕΔ στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτίριο ως νεώτερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ., το οποίο, μετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς ανάλογα με τις χρήσεις που θα δεχθεί (π.χ. χρήσεις πολιτισμού, εστίασης κτλ.).

Οπως λέει το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο του πρώην ΕΟΜΜΕΧ ενδείκνυται για κτίρια γραφείων, κατοικίες, καθώς και υπηρεσίες υγείας, δεδομένης και της πλεονεκτικής θέσης του σε κοντινή απόσταση από δύο σταθμούς μετρό, Ταύρο και Πετράλωνα, και ένα σταθμό του Προαστιακού. Επιπρόσθετα, η εύκολη πρόσβαση από μεγάλους οδικούς άξονες (Πειραιώς, Χαμοστέρνας) και η εγγύτητα με αυτούς, ενισχύει τη δυνατότητα εμπορικής χρήσης του ισογείου.