Στον έλεγχο της Intracom περνά η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας
Στον έλεγχο της Intracom περνά η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Στον έλεγχο της Intracom περνά η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Πωλητής των πακέτων ο βασικός μέτοχος Λουκάς Σπεντζάρης ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με την οικογένεια Λάππα το προηγούμενο διάστημα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
03.02.2023

Στον Όμιλο Intracom περνά η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.) καθώς αγόρασε μέσω χρηματιστηρίου τις μετοχές του βασικού της μετόχου Λουκά Σπεντζάρη. Παράλληλα υπέγραψε συμφωνία αγοράς είτε από την ίδια είτε από την υπό σύσταση, θυγατρική της εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES”, του ποσοστού των υπολοίπων μετόχων.

Στο επίκεντρο τα ακίνητα

"Ισχυρό χαρτί" της εισηγμένης - η οποία εδώ και χρόνια δεν έχει ενεργή παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο- θεωρούνται τα ακίνητα και εκεί σύμφωνα με την αγορά ποντάρει ο όμιλος Intracom που πρόσφατα ανακοίνωσε τον μετασχηματισμό του ο οποίος περιλαμβάνει πιο έντονη παρουσία στο real estate μέσω της 100% θυγατρικής Intracom Properties. 

Η εισηγμένη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία με αντικειμενική αξία περί τα €60 εκατ. και αποτίμηση περίπου €45 εκατ. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιλαμβάνονται, οικόπεδα στο Χαλάνδρι και στα Σπάτα δύο καταστήματα στην οδό Ερμού, 3ώροφο κτίριο των γραφείων στην Παστέρ, και αποθήκες στον Ταύρο και στα Οινόφυτα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εταιρεία λίγο πριν "φύγει" το 2022 είχε ανακοινώσει τη διακοπή της λειτουργίας του μόνου καταστήματος που κατείχε στην Αλβανία και των δύο καταστημάτων της στη Σερβία από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Η απόφαση της διοίκησης οφείλεται κυρίως στις ασταθείς τρέχουσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις δύο παραπάνω βαλκανικές χώρες, στη μη ικανοποιητική πορεία των πωλήσεων σε αυτές μετά από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 και τις συνέπειες που αυτή επέφερε στην οικονομία.

Τι ανακοίνωσε η Intacom

Oπως λέει σε σχετική ανακοίνωση η Intracom απέκτησε, 11.106.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλαδή ποσοστό 27,61% του κεφαλαίου της εταιρείας "ΚΛΜ" με πωλητή τον βασικό μέτοχο Λουκά Σπεντζάρη, έναντι ποσού € 9.995.629,50 εκατ. 

Επιπλέον, στις 02/02/2023 προχώρησε στην υπογραφή, δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας με  βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα, την κυπριακή εταιρεία  «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, που κατέχουν συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλαδή ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM  PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού €18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023.  Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.