Στην Dimand πέρασε το φιλέτο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στην Δυτική Θεσσαλονίκη
Στην Dimand πέρασε το φιλέτο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Στην Dimand πέρασε το φιλέτο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Δημιουργεί τον μεγαλύτερο κόμβο Logistics στη Βόρεια Ελλάδα συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ.
RE+D magazine
29.09.2022

Την απόκτηση έκτασης στην Δυτ. Θεσσαλονίκη -πρώην ιδιοκτησία της εταιρείας "ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ" θυγατρικής της πάλαι κραταιάς ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ανακοίνωσε η DIMAND.

Η έκταση συνολικής επιφάνειας 355,6 στρ. η οποία ανήκε στο χαρτοφυλάκιο Galaxy IV είχε βγεί σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Cepal Hellas. και αγοράστηκε έναντι συνολικού τιμήματος €6 εκατ. μέσω της θυγατρικής της DIMAND «ΑΠΕΛΛΟΥ ESTATE M.Α.Ε.». Η τιμή πρώτης πρόσφοράς είχε οριστεί στα €5.884.000

Η θέση του ακινήτου στο 15ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας είναι ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς απέχει 23 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 16 χλμ. από το Λιμάνι της πόλης. Επί του ακινήτου, η DIMAND θα ανεγείρει, σε δύο φάσεις, συγκρότημα Logistics, συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ. περίπου. 

Η πρώτη φάση αφορά στη δόμηση 55.000 τ.μ. περίπου, εντός 24 μηνών, ενώ η δεύτερη φάση, σε δόμηση 65.000 τ.μ. περίπου, εντός 30 μηνών.

Επιπλέον, στην οροφή των εγκαταστάσεων προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, κατόπιν εκπόνησης ειδικής μελέτης. Εκτιμάται ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών πάνελ θα ανέλθει σε 12 MW και η συνολική ετήσια παραγόμενη ενέργεια σε 19.200.000 Kwh.

Η συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (GDV) του έργου κατά την ολοκλήρωσή του, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου €160 εκατ. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 150 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

O Νίκος Δήμτσας, Chief Investment Officer της DIMAND, ανέφερε: «Με την απόκτηση του ακινήτου της «ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.», την οποία σχεδιάζαμε πάνω από ένα έτος, εγκαινιάζουμε την ανάπτυξη περιαστικών υποδομών Logistics μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το μέγεθος της επένδυσης σηματοδοτεί την πίστη μας στις προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης σε διαβαλκανικό εμπορικό κόμβο».