Πήρε παράταση για να επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθωσης χρέους η Evergrande
Πήρε παράταση για να επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθωσης χρέους η Evergrande

Πήρε παράταση για να επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθωσης χρέους η Evergrande

Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας να αναβάλει τη διαδικασία σχετικά με πιθανή εκκαθάριση για τις 29 Ιανουαρίου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
04.12.2023

Οι μετοχές της China Evergrande σημείωσαν άνοδο αφού ένα δικαστήριο παραχώρησε περισσότερο χρόνο στην κινεζική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων για να επεξεργαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 13% στα 27 σεντς Χονγκ Κονγκ (3,5 σεντς ΗΠΑ) αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας να αναβάλει τη διαδικασία σχετικά με πιθανή εκκαθάριση για τις 29 Ιανουαρίου.

Η απόφαση δίνει στην Evergrande, έναν από τους μεγαλύτερους developers της Κίνας, περισσότερο από ένα μήνα για να επεξεργαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές. Ορισμένοι αναλυτές περίμεναν ότι το δικαστήριο θα ζητήσει την εκκαθάριση της εταιρείας σήμερα Δευτέρα. Οι μετοχές της Evergrande έχουν υποχωρήσει 84% μέσα στην εφετινή χρονιά, επηρεάζοντας σοβαρά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς στο ισοδύναμο περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Ο αναλυτής της Citi Griffin Chan την περασμένη εβδομάδα διέκοψε την κάλυψη της Evergrande, δίνοντας σύσταση "πώληση /υψηλού κινδύνου" και τιμή στόχο στα 15 σεντς Χονγκ Κονγκ. Εκτίμησε την καθαρή αξία ενεργητικού της εταιρείας το 2023 -25,45 ανά μετοχή.