Παράταση ενός μήνα στις προσφορές για το νέο γήπεδο στο Βοτανικό
Παράταση ενός μήνα στις προσφορές για το νέο γήπεδο στο Βοτανικό

Παράταση ενός μήνα στις προσφορές για το νέο γήπεδο στο Βοτανικό

Οι υποβολές των προσφορών έχουν πλέον διορία έως την 13η Ιανουαρίου 2023, ενώ οι φάκελοι θα ανοίξουν από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου Αθηναίων στις 16 Ιανουαρίου 2023.
RE+D magazine
13.12.2022

Παράταση ενός μήνα δόθηκε απ' τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων που «τρέχουν» το έργο της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και της Λεωφ. Αλεξάνδρας, όσον αφορά την υποβολή τελικών προσφορών απ' τις υποψήφιες αναδόχους εταιρίες για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας του Παναθηναϊκού.

Αν κι ως αρχική καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών μέσω φακέλων είχε οριστεί η Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή της Αθήνας αποφάσισε να δώσει επιπλέον χρόνο 30 ημερών στις ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Οι λόγοι ήταν δύο: 

α) Το γεγονός πως το έργο είναι αρκετά πολύπλοκο και χρειάζεται πολύ προσεκτική μελέτη και προετοιμασία απ' τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό γήπεδο «συνδέεται» με όλα τα υπόλοιπα «κομμάτια» της ανάπλασης στην περιοχή του Βοτανικού και 

β) Επειδή χρειάζεται να γίνει πολύ λεπτομερής καταγραφή ως προς τα υλικά που θα απαιτηθούν για την κατασκευή του γηπέδου κι αυτό απαιτεί επιπλέον χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες ζήτησαν προς το Δήμο Αθηναίων να τους δοθεί ένα μικρό, εύλογο χρονικό διάστημα και η απάντηση που έλαβαν ήταν θετική. Οι υποβολές των προσφορών έχουν πλέον διορία έως την 13η Ιανουαρίου 2023, ενώ οι φάκελοι θα ανοίξουν από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου Αθηναίων στις 16 Ιανουαρίου 2023.