Μειώσεις έως και 50% στα εστιατόρια της ΙΚΕΑ
Μειώσεις έως και 50% στα εστιατόρια της ΙΚΕΑ

Μειώσεις έως και 50% στα εστιατόρια της ΙΚΕΑ

Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
26.06.2025

Οι πελάτες των καταστημάτων Ikea θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μειώσεις έως και 50% σε πολλά από τα εστιατόρια της αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων παγκοσμίως σε μια προσπάθεια του ομίλου να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές που δίνουν βάση στο κόστος.

Οι μειώσεις τιμών θα είναι ένα προσωρινό μέτρο για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να «αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους» σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας και υψηλής πίεσης στο κόστος ζωής, ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι μειώσεις. Η εταιρεία  δήλωσε ότι θα προσφέρει επίσης δωρεάν γεύματα για παιδιά.

«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει μειωθεί. Οι άνθρωποι προτιμούν να κρατούν τα χρήματα που έχουν», δήλωσε ο Tolga Öncü, COO της Ikea Retail, στην Emily Tan του CNBC. 
Η εταιρεία μείωσε επίσης τις τιμές χονδρικής κατά μέσο όρο 15% πέρυσι, επιτρέποντας στους λιανοπωλητές να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές. 

Οι προσπάθειες για την ενίσχυση της προσιτότητας κόστισαν €2,1 δισ. στην εταιρεία πέρυσι, σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και όταν οι χαμηλότερες τιμές οδήγησαν σε μείωση των εσόδων κατά περίπου 9% και των λιανικών πωλήσεων κατά 5,3%. Η Ikea σχεδιάζει επίσης να ανοίξει 58 νέα καταστήματα παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2025 που λήγει τον Αύγουστο, με το πρώτο της κατάστημα στη Σεούλ - το πέμπτο στη Νότια Κορέα - να λειτουργεί από τον Απρίλιο. 

Παρόλο που οι εταιρείες παγκοσμίως είδαν θετικά την απόφαση του Τραμ για αναστολή των δασμών για τρεις μήνες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλον, δήλωσε τον Μάιο ότι «δεν είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε όλη την πίεση δεδομένης της πραγματικότητας των στενών περιθωρίων κέρδους λιανικής». Η Ikea δεν είναι «απρόσβλητη» από τους υψηλότερους δασμούς, οι οποίοι αναμένεται να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό και να επηρεάσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη, δήλωσε ο Öncü, αν και κατάφερε να «απορροφήσει κάπως τον αντίκτυπο και να μην μετακυλίσει τον συνολικό αντίκτυπο στους πελάτες στις ΗΠΑ».