"Μαχαίρι" σε κέρδη και πωλήσεις από το Γερμανικό όμιλο Thyssenkrupp
"Μαχαίρι" σε κέρδη και πωλήσεις από το Γερμανικό όμιλο Thyssenkrupp

"Μαχαίρι" σε κέρδη και πωλήσεις από το Γερμανικό όμιλο Thyssenkrupp

Υψηλός πληθωρισμός, αύξηση των τιμών και μειωμένη ζήτηση για προϊόντα χάλυβα πλήττουν την βιομηχανία.
RE+D magazine
15.05.2024

Ο γερμανικός όμιλος Thyssenkrupp χαμήλωσε τις ετήσιες προβλέψεις του για τις πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, κατηγορώντας τη χαμηλότερη ζήτηση και τις τιμές στη μονάδα χάλυβα καθώς και απομειώσεις στο τμήμα εμπορίας υλικών.

Μάλιστα, οι μετοχές της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησαν σε ποσοστό άνω του 4,2% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων. 

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το δύσκολο περιβάλλον για τους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων που έχουν παρουσία στην αγορά χάλυβα και γενικότερα στη βιομηχανία και οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο πληθωρισμό, τις διακυμάνσεις των τιμών των πρώτων υλών και το "πάγωμα" της παγκόσμιας ζήτησης για τα προϊόντα τους.

Υπογραμμίζοντας ένα «ζοφερό περιβάλλον αγοράς», ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Miguel Lopez είπε ότι η Thyssenkrupp είχε σημειώσει πρόοδο με την ανάκαμψή της από την αρχή του έτους, ξεχωρίζοντας βήματα για την πώληση ή την απόσχιση των τμημάτων χάλυβα και ναυτιλίας.

Η Thyssenkrupp, η οποία κατασκευάζει υποβρύχια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ρουλεμάν για τον κλάδο αιολικής ενέργειας, αναμένει τώρα ετήσια καθαρή ζημιά σε χαμηλά τριψήφια εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 203 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος έως τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία είχε ήδη μειώσει τις προοπτικές της όταν δημοσίευσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τον Φεβρουάριο.