Το ισχυρό δολάριο σπρώχνει τους αμερικανούς στο ευρωπαϊκό real estate
Το ισχυρό δολάριο σπρώχνει τους αμερικανούς στο ευρωπαϊκό real estate

Το ισχυρό δολάριο σπρώχνει τους αμερικανούς στο ευρωπαϊκό real estate

Η Societe Generale ανέφερε σε σημείωσμά της ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι απίθανο να ανακάμψει έως ότου η Ευρώπη μπορέσει να χαλιναγωγήσει την κρίση φυσικού αερίου".
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.09.2022

Μπορεί πολλοί Αμερικανοί να νοιώθουν ότι ο πληθωρισμός στραγγίζει το πορτοφόλι τους, όμως το δολάριο παραμένει σχετικά ισχυρό σε παγκόσμια κλίμακα και αρκετοί εξ αυτών βλέπουν με περισσότερο θετική ματιά την επένδυση στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων.

Αυτό αναφέρει ο J.S. Marcus της Wall Street Journal, ο οποίος τονίζει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αγοράζουν εξοχικές κατοικίες σε ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις, εκμεταλλευόμενος την τρέχουσα δυναμική του δολαρίου στο εξωτερικό και τη συνοδευτική υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του.

"Την ώρα που το δολάριο βρίσκεται σε άνοδο και το ευρώ μαραζώνει, οι Αμερικανοί με μετρητά επιθυμούν να επενδύσουν στο εξωτερικό. Όσον αφορά στα ακίνητα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Προβηγκία, η Τοσκάνη, η λίμνη Κόμο της βόρειας Ιταλίας και η Λισαβόνα βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγορών για τους Αμερικανούς" ανέφερε στην WSJ η Kate Everett-Allen, επικεφαλής του τμήμα τος διεθνούς οικιστικής έρευνας στην Knight Frank London.

Η μετατόπιση του ενδιαφέροντος στο εξωτερικό έρχεται μετά από μια πανδημική φρενίτιδα για τα ακίνητα στις ΗΠΑ, η οποία οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από πλούσιους millennials. Πολλοί από τους Αμερικάνους που εξασφαλίζουν σπίτια στην Ευρώπη επωφελούνται από εξαιρετικές προσφορές για τα νέα τους ακίνητα. 

Και οι τιμές μετά βίας αυξάνονται σε μερικά από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά σημεία, σημειώνοντας αύξηση λιγότερο από 5% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2021 και του πρώτου τριμήνου του 2022 στο Λονδίνο και το Παρίσι, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δείκτη της Knight Frank.