Κατεβάζει... ρολά η Airbnb στην Κίνα
Κατεβάζει... ρολά η Airbnb στην Κίνα

Κατεβάζει... ρολά η Airbnb στην Κίνα

Δημοσίευμα του CNBC που επικαλείτει πηγές κοντά στην εταιρεία αναφέρει ότι όλες οι καταχωρήσεις θα καταργηθούν μέχρι αυτό το καλοκαίρι.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.05.2022

Η Airbnb κλείνει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC που επικαλείται δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους στη χώρα ήδη από το πρωί της Τρίτης στο Πεκίνο. Όλες οι καταχωρίσεις στην ηπειρωτική Κίνα θα καταργηθούν μέχρι αυτό το καλοκαίρι.

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες.

Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη, ενώ με την πανδημία επιδεινώθηκε η κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του συνιδρυτή της Airbnb, Nathan Blecharczyk, οι διαμονές στην Κίνα αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% των εσόδων του ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% εφέτος εν μέσω ευρύτερου "ξεπουλήματος" σε μετοχές τεχνολογίας, αλλά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται πολύ πάνω από την τιμή της αρχικής δημόσιας εγγραφής (IPO) των $68 του 2020. Η Airbnb δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της τον Μάιο του 2020 και στη συνέχεια εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.