Η κινεζική Evergrande συμφώνησε με πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους της
Η κινεζική Evergrande συμφώνησε με πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους της

Η κινεζική Evergrande συμφώνησε με πιστωτές την αναδιάρθρωση του χρέους της

Η ad-hoc ομάδα αντιπροσωπεύει κατόχους άνω του 20% και 35% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου υφιστάμενων ομολογιών.
Ειρήνη Θεοφανίδου
05.04.2023

Η κινεζική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Evergrande δήλωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με μια ομάδα διεθνών πιστωτών, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία για τη χαλάρωση του τεράστιου χρέους του ομίλου.

Κάποτε η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας, βρέθηκε το 2021 να "πνίγεται" από τις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα $300 δισ. πυροδοτώντας μια εθνική κρίση στον κλάδο των ακινήτων που είχε επιπτώσεις και πέρα από τα Κινεζικά σύνορα. 

Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι είχε συμφωνήσει σε προτάσεις με μια ομάδα ad hoc πιστωτών που μεταξύ τους κατέχουν ένα σημαντικό μέρος των υπεράκτιων ομολόγων του developer, άνω των $20 δισ.

Η Evergrande ανακοίνωσε μια πολυαναμενόμενη πρόταση αναδιάρθρωσης τον περασμένο μήνα, προσφέροντας στους πιστωτές την επιλογή να ανταλλάξουν το χρέος τους σε νέα ομόλογα που εκδόθηκαν από την εταιρεία και μετοχές σε δύο θυγατρικές, την Evergrande Property Services Group και την Evergrande New Energy Vehicle Group.

Η ad-hoc ομάδα αντιπροσωπεύει κατόχους άνω του 20% και 35% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου υφιστάμενων ομολογιών που εκδόθηκαν από την Evergrande και τη μονάδα της Scenery Journey, αντίστοιχα. 

Η Evergrande αναμένει να εφαρμόσει την αναδιάρθρωση του χρέους της μέσω των συστημάτων διακανονισμού στα νησιά Κέιμαν, στο Χονγκ Κονγκ ή/και σε άλλες δικαιοδοσίες. Σύμφωνα με τέτοιες διαδικασίες που τελούνται υπό την εποπτεία του δικαστηρίου, απαιτείται έγκριση τουλάχιστον του 75% των πιστωτών σε αξία για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις του χρέους.