Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το πρακτικό της 19ης Νοεμβρίου 2025. Η αύξηση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 850.000 νέων κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,26 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν σε συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας, χωρίς δικαίωμα προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους, βάσει του άρθρου 27 παρ. 2 του Ν. 4548/2018. Η διαδικασία δεν απαιτεί μεταγενέστερη πιστοποίηση καταβολής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 5 του ίδιου νόμου.
Οι νέες μετοχές είναι ίδιας κατηγορίας με αυτές που ήδη διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,16% του συνόλου των εισηγμένων μετοχών της εταιρείας.
Η έκδοση εμπίπτει στις εξαιρέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και δεν απαιτούσε δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου.
Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤΕΡ ανέρχεται σε 7.209.457,32 ευρώ, διαιρούμενο σε 27.728.682 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,26 ευρώ.
Έναρξη διαπραγμάτευσης στις 8 Δεκεμβρίου
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, με απόφασή του στις 4 Δεκεμβρίου 2025, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Από την 8η Δεκεμβρίου 2025, οι 850.000 νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται, ενώ η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. και την απόφαση 26 του ΔΣ. Την ίδια ημέρα, οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.).