Σχεδόν €1 δισ. έδωσε η Google για να αγοράσει γραφεία στο Λονδίνο
Σχεδόν €1 δισ. έδωσε η Google για να αγοράσει γραφεία στο Λονδίνο

Σχεδόν €1 δισ. έδωσε η Google για να αγοράσει γραφεία στο Λονδίνο

Πήρε το κτίριο Central Saint Giles του Renzo Pianno -το οποίο μίσθωνε μέχρι σήμερα- σε μια συμφωνία £762,5 εκατ. (€915 εκατ)
Ειρήνη Θεοφανίδου
17.01.2022

Η Google απέκτησε το εμβληματικό γραφείο Central Saint Giles στο West End του Λονδίνου, όπου είναι επί του παρόντος μισθωτής, έναντι £762,5 εκατ. (€915 εκατ)από μια κοινοπραξία των Legal & General και Mitsubishi Estate London.

Η Google ανακοίνωσε ότι η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει τη συνεχή εμπιστοσύνη της στο γραφείο ως ένα μέρος για προσωπική συνεργασία και σύνδεση.

Η Ruth Porat, SVP και CFO της Google και της Alphabet, δήλωσε: «Έχουμε το προνόμιο να δραστηριοποιούμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν 20 χρόνια και η αγορά του Central Saint Giles αντανακλά τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την επιτυχία της χώρας. Εστιάζουμε στη δημιουργία ευέλικτων χώρων γραφείων που ενισχύουν την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή. Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε τη σύνδεσή μας με το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οικοδομούμε για το μέλλον της εργασίας».

Το Central Saint Giles είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα έργα μικτής χρήσης του Λονδίνου και ένα από τα μεγαλύτερα στο West End. Η ανάπτυξη αποτελεί το πρώτο έργο του αρχιτέκτονα Renzo Piano στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά κτήριο περιλαμβάνει 38.000 τμ γραφείων με 2.300 τμ εστιατόρια και καφέ στο ισόγειο. Το κτίριο είναι "πράσινο" με πιστοποίηση BREEAM Excellent.