Στο σφυρί το ξενοδοχείο ΜΥΚΟΝΙΑΝ BLUE RESORT
Στο σφυρί το ξενοδοχείο ΜΥΚΟΝΙΑΝ BLUE RESORT

Στο σφυρί το ξενοδοχείο ΜΥΚΟΝΙΑΝ BLUE RESORT

Το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες λόγω μεγάλων αυθαιρεσιών και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων.
RE+D magazine
22.12.2021

Σήμερα το μεσημέρι χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί για το ξενοδοχείο της Μυκόνου, ΜΥΚΟΝΙΑΝ BLUE RESORT με αρχική τιμή τα €13 εκατ.

Με επισπεύδουσα την εταιρεία SPECIAL FINANCIAL SOLUTIONS Μ.Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο που βρίσκεται στη θέση «Κακιά Καλάδα» Άγιος Στέφανος, της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μυκόνου, εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζ.Ο.Ε. Δήμου Μυκόνου, που απέχει 100 μέτρα από τη θάλασσα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση δύο Αγροτικών οδών.

Τα κτήρια έχουν κατασκευαστεί βάσει οικοδομικής αδείας του 1986 ενώ το συγκρότημα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο από το 1995, αφού τότε εμφανίζεται το πρώτο σήμα ΕΟΤ, το οποίο αναφέρει συγκρότημα 9 δωματίων και εννέα διαμερισμάτων, αποτελούμενο από 3 κτήρια, το ένα βοηθητικό 60,00m² και τα άλλα δύο κύρια επιφανείας 201,54m².

Το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια. Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτήρια, τα οποία καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια του οικοπέδου, μία κεντρική πισίνα και περίπου έξι μικρότερα στοιχεία νερού, που εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια.

Μεγάλες αυθαιρεσίες

Η σημερινή του εικόνα είναι ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος 2.130,00m² χώρων κύριας χρήσης και 250,00m² βοηθητικών χώρων. Ωστόσο, στο εκτιμώμενο ακίνητο υπάρχουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσίες. Ενδεικτικά στην έκθεση των εκτιμητών αναφέρεται ότι η αρχική άδεια του ακινήτου προέβλεπε επιφάνειες κύριων χώρων (κατοικίας) 201,54m² και 60,00m² βοηθητικών χώρων. Σήμερα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα 2.130,00m² χώρων κύριας χρήσης και 250,00m² βοηθητικών χώρων. Όσα τμήματα εξ’ αυτών των επιφανειών έχουν κατασκευαστεί προ του 2011 δύναται να ρυθμιστούν με τον ισχύοντα Ν.4495/17 καταβάλλοντας το αντίστοιχο πρόστιμο.

Σε αντίθετη περίπτωση όσα εξ ’αυτών έχουν κατασκευαστεί μετά το 2011 δεν δύναται να ρυθμιστούν και θα πρέπει με εργασίες να αποξηλωθούν. Σε περίπτωση καταγγελίας θα πρέπει να πληρωθούν τα κόστη ανέγερσης και κατεδάφισης μέχρι την απομάκρυνσή τους. Επίσης δεν προσκομίστηκαν στοιχεία τυχόν υπαγωγής επιφανειών στους Ν.4495/17 ή στον παλαιότερο Ν.4178/13 οι επιφάνειες αυτές λαμβάνονται ως αυθαίρετες.

Το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων.