Πολυτελή ακίνητα, έργα τέχνης και μετοχές πουλά ο CEO της Evergrande για να ξεχρεώσει
Πολυτελή ακίνητα, έργα τέχνης και μετοχές πουλά ο CEO της Evergrande για να ξεχρεώσει

Πολυτελή ακίνητα, έργα τέχνης και μετοχές πουλά ο CEO της Evergrande για να ξεχρεώσει

"Να πουλήσει την porsche cayenne" λένε ιδιώτες που τους χρωστάει.
Ειρήνη Θεοφανίδου
17.11.2021

Πληθώρα περιουσιακών στοιχείων πουλά ο ιδρυτής και CEO της Evergrande Group Hui Ka Yan με σκοπό να ξεπληρώσει ένα ποσό από τις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αξιοποίησης ακινήτων ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας πουλάει «όσο όσο» μέρος της προσωπικής του περιουσίας με σκοπό να μαζέψει μετρητά και να βοηθήσει στην αποπληρωμή των ομολόγων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου πουλάει δυο πολυτελή σπίτια, έργα τέχνης και πολυτελή αυτοκίνητα.

"Να πουλήσει την Porsche Cayenne για να μας εξοφλήσει" λέει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ιδιώτης που του χρωστάει.

Σύμφωνα με πηγές από το κτηματολόγιο του Χονγκ Κονγκ ο κ. Hui δέσμευσε μια από τις οικίες του στο The Peak μια από τις διασημότερες περιοχές στο Χονγκ Κονγκ έκτασης περίπου 5.000 τετραγωνικών ποδιών για δάνειο στην China Construction Bank τον περασμένο μήνα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 52 εκατ. δολάρια Χονκ Κονγκ για την αποπληρωμή ενός ληξιπρόθεσμου ομολόγου της Evergrande. Ο μεγιστάνας ο οποίος κατατάχθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας το 2017 δέσμευσε ένα ακόμη ακίνητο στην Orix Asia Capital στις 8 Νοεμβρίου για άγνωστο ποσό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το κτηματολόγιο.

Πάντως όπως δήλωσε ντόπιος κτηματομεσίτης στο πρακτορείο Reuters τα ακίνητα με εκπληκτική θέα στους αστραφτερούς ουρανοξύστες της πόλης έχουν αξία περίπου 800 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ το καθένα.