Γραφεία στη Ελλάδα άνοιξε ο βελγικός κολοσσός logistics VGP
Γραφεία στη Ελλάδα άνοιξε ο βελγικός κολοσσός logistics VGP

Γραφεία στη Ελλάδα άνοιξε ο βελγικός κολοσσός logistics VGP

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
01.02.2022

Το άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα ανακοίνωσε η VGP ένας από τους ισχυρότερους ευρωπαϊκούς παίκτες στην κατασκευή και διαχείριση αποθηκευτικών χώρων και εμπορευματικών κέντρων πολλαπλών ενοικιαστών

Η VGP ανήκει στον Βέλγο δισεκατομμυριούχο Jan Van Geet και ξεκίνησε σαν κατασκευαστική εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2007 και σήμερα δραστηριοποιείται σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Χρονιά ορόσημο για την εταιρεία το 2016 οπότε και σύναψε στρατηγική συμφωνία με την Allianze Real Estate για την δημιουργία του πρώτου κοινοπρακτικού σχήματος (50%-50%) με σκοπό να επενδύσει σε αποθήκες τις οποίες θα ανέπτυσσε η  VGP.

Επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα θα είναι ο κ.  Στράτος Ηλιού.

Ο κ Ηλιού ξεκίνησε στη VGP την 1η Ιανουαρίου και θα είναι υπεύθυνος για την επέκταση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην ελληνική αγορά. Την προσεχή περίοδο, το επίκεντρο της προσοχής θα δοθεί στον εντοπισμό κατάλληλων τοποθεσιών ανάπτυξης.

Ο Στράτος Ηλιού σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τη θέση του Country Manager της VGP καθώς αποτελεί μια νέα πρόκληση για μένα. Η VGP βρίσκεται σε μια πορεία υψηλής ανάπτυξης και χαίρομαι που θα συνεισφέρω στην περαιτέρω ευρωπαϊκή πρόοδο της εταιρείας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η οικογενειακή κουλτούρα της εταιρείας αλλά και η ευέλικτη και ιδιαίτερα αποτελεσματική οργάνωσή της. Η ποιότητα κατασκευής των ακινήτων της VGP θα θέσει νέα πρότυπα στην ελληνική αγορά και θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας.»

Ο Jan Van Geet, CEO της VGP, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε πελάτες στην ελληνική αγορά. Καλωσορίζουμε θερμά τον Στράτο και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα και για ολόκληρο τον Όμιλο VGP.»