Διαμάχη Δ. Θεσ/νίκης με ΕΤΑΔ για μια... τέντα
Διαμάχη Δ. Θεσ/νίκης με ΕΤΑΔ για μια... τέντα

Διαμάχη Δ. Θεσ/νίκης με ΕΤΑΔ για μια... τέντα

Επιστολή του Δημάρχου κ. Ζέρβα στον Σ. Βλαστό για "αναθεώρηση της σχετικής απόφασης".
RE+D magazine
23.11.2021

Διαμάχη μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΤΑΔ φαίνεται πως έχει ξεσπάσει για την τοποθέτηση μιας τέντας στην νέα πραλία της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εκφράζει σε επιστολή που έστειλε προς την ΕΤΑΔ και τον Δ/νοντα Σύμβουλό της Στέφανο Βλαστό την αγανάκτησή του για την εγκατάσταση της τεράστιας τέντας που στήθηκε στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, και κάτω από την οποία πρόκειται να δημιουργηθεί σύμφωνα με τον ίδιο λούνα παρκ.

Ο δήμαρχος τονίζει πως η υπερμεγέθης κατασκευή «δεν συνάδει ούτε κατ' ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου. Η έκπληξή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής- εμπορικής δραστηριότητας».

Υπογραμμίζει, δε, πως η Νέα Παραλία «δεν συνιστά πεδίο ανάπτυξης ανάλογων ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς -και μάλιστα υπερτοπικής σημασίας- για την πόλη».

Συμπληρώνει ακόμη ο κ. Ζέρβας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πράξει ό,τι «είναι δυνατόν στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της κατασκευής και να μην επιτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας» και καλεί την ΕΤΑΔ να «αναθεωρήσει τη στάση της».

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τους Φίλους Νέας Παραλίας