Αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση
Αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση

Αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει μέσα στο α' εξάμηνο του 2022.
RE+D magazine
10.01.2022

Μέσα στο α' εξάμηνο του 2022 θα "τρέξει" το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Σκρέκας στο ΣΚΑΪ ο οδηγός αυτού του φιλόδοξου προγράμματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να επωφεληθούν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό κλιματιστικό που καταναλώνουν πολύ ρεύμα με νέα λιγότερο ενεργοβόρα.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών. Θα υπάρξουν αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια ιεράρχησης, ανέφερε ο υπουργός.

Επίσης τόνισε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εφέτος, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, διότι όποτε θα προκύπτουν πηγές χρηματοδότησης και κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Στόχος είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να έχουν όλοι μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους» είπε τέλος ο κ. Σκρέκας .