Ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο «Agora Athens»
Ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο «Agora Athens»

Ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο «Agora Athens»

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας οι όροι του σχετικού ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
RE+D magazine
17.02.2022

Ενα βήμα πιο κοντά προς την υλοποίηση του σχεδίου "Agora Athens" που αφορά στην αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι βρίσκεται η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, υπερψήφισε την προκήρυξη των όρων του σχετικού ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στις δύο αυτές εμβληματικές συνοικίες.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για το σχέδιο «Agora Athens», που υλοποιείται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων και φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα ανοιχτό κέντρο εμπορίου, αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση.

«Το "Agora Athens" εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη της αθηναϊκής επιχειρηματικότητας και των θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί κυρίως ευρωπαϊκούς πόρους και έχει συν-διαμορφωθεί με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, εστιάζει σε δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και κοινωνική συνοχή, τον πολιτισμό - τουρισμό, το ψηφιακό μέλλον - καινοτομία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τα έργα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στον ιδιωτικό χώρο -αναβάθμιση των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων εστίασης με νέες προσόψεις, εξωτερικές πινακίδες, σκιάσεις κλπ- όσο και στον δημόσιο χώρο -αισθητική ενοποίηση και λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων πεζόδρομων σε Πλάκα και Μοναστηράκι- μέσα από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Δήμος Αθηναίων.