Ανάδοχος του Χιονοδρομικού Κέντρου "3-5 Πηγάδια" η εταιρεία Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ
Ανάδοχος του Χιονοδρομικού Κέντρου "3-5 Πηγάδια" η εταιρεία Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ

Ανάδοχος του Χιονοδρομικού Κέντρου "3-5 Πηγάδια" η εταιρεία Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ

Δέσμευση για επενδύσεις ύψους €500 χιλ. τα δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας του κέντρου, αλλά και η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο.
RE+D magazine
11.01.2022

Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" στη Νάουσα μίσθωσε για 23 χρόνια η εταιρεία "Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ" με τίμημα €31.000.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης Ν. Καρανικόλας, αμέσως μετά τη λήξη της σχετικής διαγωνιστικής  διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υποψηφιότητά του ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», συμπεριλαμβάνονται η επένδυση €500.000 στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αλλά και η αναζήτηση επιπλέον πόρων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν», όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

«Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νάουσας γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

«Βούληση όλων των εμπλεκομένων είναι το χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι υπό προϋποθέσεις αυτό μοιάζει εφικτό.