Στην Grivalia Hospitality το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι
Στην Grivalia Hospitality το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι

Στην Grivalia Hospitality το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι

Η Dolphin θα συνεχίσει τη διαχείριση του Amanzoe δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων κατοικιών.
RE+D magazine
02.08.2018

Ενα ταξίδι στη Χιλή χρειάστηκε για να υλοποιηθεί μια σημαντικό για την Dolphin συμφωνία. Ο Μίλτος Καμπουρίδης, που πριν την κρίση, κατείχε τον τίτλο του πλέον επιτυχημένου επιχειρηματία στον κλάδο των ακινήτων για ηλικίες κάτω των 40 ετών, πούλησε στην Grivalia τo θέρετρο Αμαν - Ζωή στο Πόρτο Χέλι, μεταφεροντας ταυτόχρονα όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της DCI στη δεύτερη σε κεφαλαίοποίηση εισηγμένη ελληνική ΑΕΕΑΠ.

Οπως είχε προαναγγείλει το τελευταίο τεύχος του RED η συμφωνία έρχεται να επωφεληθεί από το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο που θα σηματοδοτήσει η έξοδος από το Μνημόνιο, γεγονός που στήριξε μετ’ επιτάσεως την τελευταία πενταετία, ο βασικός μέτοχος της Grivalia, Brem Watsa. Δίνει μάλιστα και τον τόνο, να εστιάσουν τα στελέχη του στο success story της επόμενης ημέρας που για την αγορά ακινήτων λέγεται τουρισμός πολυτελείας.


ΤΟ DEAL

Το καθαρό τίμημα που θα καταβληθεί στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ και επιπροσθέτως οι αγοραστές αναλαμβάνουν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe οι οποίες ανέρχονται σε 76,5 εκατ ευρώ.

 Βάσει σχετικής συμφωνίας των μερών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Dolphin θα συνεχίσει την επιτυχημένη διαχείριση του Amanzoe δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων κατοικιών καθώς και στην εισαγωγή νέων ιδεών (concepts) που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επέκταση της ωφέλιμης περιόδου λειτουργίας του.

 Πέρα από την απόκτηση του Amanzoe, συμφωνήθηκε μεταξύ πωλητή και αγοραστών η ανάληψη της υποχρέωσης αγοράς από τo Amanzoe, έκτασης που περιλαμβάνει 20 προνομιακά οικόπεδα στο έργο Kilada Hills της DCI έναντι τιμήματος 10 εκατομμύριων ευρώ στα οποία θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες αλλά και εγκαταστάσεις για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των πελατών και ιδιοκτητών βιλλών στο Amanzoe. Το τίμημα θα καταβληθεί υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των σχετικών συνήθων ελέγχων, καθώς και της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών ανάπτυξης του "Jack Nicklaus Signature" γηπέδου γκολφ 18 οπών με Golf Club και Beach Club. Συγκεκριμένα κατά το ήμισυ με την έναρξη των εργασιών και κατά το υπόλοιπο σε φάσεις, ανάλογα με τα στάδια κατασκευής του γηπέδου γκολφ.

 ΤΟ PROJECT

Το Amanzoe, αποτελεί την πρώτη σύνθετη ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος και πολυτελών επαύλεων που σχεδίασε και υλοποίησε ο όμιλος Dolphin Capital στο Πόρτο Χέλι. Το Amanzoe ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012, αναγνωρίστηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διεθνώς ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και σήμερα θεωρείται το πιο πολυτελές θέρετρο της Ευρώπης.


Το Amanzoe εκτείνεται σε έκταση περίπου 1.000.000 τμ και περιλαμβάνει υλοποιημένη και σχεδιαζόμενη συνολική δόμηση περίπου 69.000 τμ ως ακολούθως:

• Το Amanzoe Hotel & Spa, το οποίο περιλαμβάνει 38 επαύλεις που έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους.

• Το Amanzoe Beach Club, το οποίο περιλαμβάνει 8 καμπάνες, εκ των οποίων οι 4 έχουν υλοποιηθεί, καθώς και 4 βίλλες οι οποίες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

• 45 Amanzoe Hilltop Villas, εκ των οποίων 8 έχουν υλοποιηθεί, 2 είναι υπό κατασκευή και 3 αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο προσεχές διάστημα.

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Grivalia Hospitality, Γ. Χρυσικός δήλωσε ότι: «H στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε για το Amanzoe θα εστιάσει αφενός στην περαιτέρω ανάπτυξη και πώληση βιλλών», ενώ ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital δήλωσε: «Το Amanzoe αποτελεί τα τελευταία 6 χρόνια, ορόσημο για τον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Amanzoe αλλά και η ανάπτυξη του Kilada Hills θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την αισθητική τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.