Πέρασε τον πρώτο "σκόπελο" της Γερουσίας το Ν/Σ Μπάιντεν για τις υποδομές
Πέρασε τον πρώτο "σκόπελο" της Γερουσίας το Ν/Σ Μπάιντεν για τις υποδομές

Πέρασε τον πρώτο "σκόπελο" της Γερουσίας το Ν/Σ Μπάιντεν για τις υποδομές

Το δρόμο για την επίσημη διαβούλευση και την πιθανή έγκρισή του έχει πάρει το νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών στις ΗΠΑ ύψους περίπου $1 τρις.
RE+D magazine
29.07.2021

Το νομοσχέδιο που έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το νομοσχέδιο που έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, πέρασε την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία με την υποστήριξη 48 Δημοκρατικών, 2 ανεξάρτητων και 17 Ρεπουμπλικάνων μελών.

 Σημειώνεται ότι αναμένονται και άλλες ψηφοφορίες, αλλά και συζητήσεις για το ίδιο νομοσχέδιο, πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι Δημοκρατικοί έχουν την πρόθεση το νομοσχέδιο αυτό (που περιλαμβάνει δαπάνες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, των γεφυρών, της παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού διαδικτύου, αλλά και άλλων υποδομών) να είναι το πρώτο από δύο νομοσχέδια. Αυτό που θα ακολουθήσει θα προβλέπει δαπάνες 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση των υποδομών που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη διατροφή όμως έχει προκαλέσει τη σθεναρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και τη δυσφορία μερικών από τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς.

Η Δημοκρατική γερουσιαστής Κίρστεν Σίνεμα και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν που ηγήθηκαν των διαπραγματεύσεων ανακοίνωσαν χθες, ξεχωριστά τη συμφωνία στους δημοσιογράφους.