«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο
«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο

«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο

Ο Γ. Σταθάκης υποσχέθηκε επιτάχυνση της διαδικασίας για ένα έργο που θα απορροφήσει άνω των 120 εκατ. ευρώ
RE+D magazine
18.12.2017

Στις 8 Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο που έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική, αφού υπενθύμισε ότι προηγήθηκαν 11 διαγωνισμοί που ακυρώθηκαν.

 

Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η επικύρωσή της από τη Βουλή. Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων 120.000 τετραγωνικών, που θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν σε μια διετία.

Το πολυδιαφημισμένο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, χάρη στη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά που ήδη διαθέτει, θα είναι το μεγαλύτερο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στα Βαλκάνια.

Ανάδοχοι του έργου είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και η Goldair Cargo. Ανέλαβαν για 60 χρόνια τη διαχείριση του ακινήτου της ΓΑΙΑΟΣΕ των 588 στρεμμάτων, πρόκειται να επενδύσουν 180 εκατ. ευρώ σε μια διετία για την κατασκευή 120.000 τμ., στεγασμένων χώρων και δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής, που θα ενώνει τις αποθήκες με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στη συνέχεια σε βάθος δεκαετίας να ολοκληρώσουν το εμπορευματικό κέντρο ώστε μαζί με τις υποστηρικτικές υποδομές (γραφεία, τράπεζες, κ.λπ.) να καλύπτει συνολικά 240.000 τ.μ.