Αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν σε logistics στην Θεσσαλονίκη
Αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν σε logistics στην Θεσσαλονίκη

Αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν σε logistics στην Θεσσαλονίκη

Ανεβάζουν στροφές τα logistics στην Θεσσαλονίκη όσο προχωρούν τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο λιμάνι και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
RE+D magazine
26.01.2021

Την επένδυσή της ανακοίνωσε πρόσφατα H.I.G. Capital


Μετά την πρόσφατη εξαγορά της ΔΕΛΤΑ 4 η οποία διαθέτει 22.500 τ.μ αποθηκευτικούς χώρους στην Σίνδο από την Ten Brinke, την τοποθέτηση  της στην αγορά ανακοίνωσε H.I.G. Capital ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια  εναλλακτικών επενδύσεων.

Συγκεκριμένα η H.I.G. Capital μέσω της θυγατρικής της HIG Europe Realty Partners εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Makios Logistics μιας δυναμικά ανερχόμενης οικογενειακής επιχείρησης της Β. Ελλάδας Η εταιρεία η οποία έχει επεκταθεί τα τελευταία πενταετία στα Βαλκάνια μέσω των θυγατρικών της σε Βουλγαρία και Ρουμανία εκτος από τις ιδιοκτητες εγκεταστάσεις στην Θεσσαλονίκη  στο Καλοχώρι (με δυνατότητες αποθήκευσης ψυχώμενων και καταψυγμένων προϊόντων) σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και στην Γέφυρα λίγο έξω από την πόλη, διαθέτει και γή βόρεια της Αθήνας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αποθηκευτικών χώρων.

 

Η HIG Capital με υπο διαχέιριση κεφάλαια συνολικού ύψους 43 δισ. δολαρίων έκανε πρωτη φορά την εμφάνιση της στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς του ομίλου Μαίλη που δραστηριοποιείται στα είδη συσκευασίας,ενώ τον Ιανουάριο του 2020  ανακοίνωσε οτι παρείχε χρηματοδότηση σε δάνεια και μετοχές στη Dimand SA προκειμένου να ολοκληρωσει τα εν εξελίξει έργα της που αφορούν σε κτήρια γραφείων και ξενοδοχείων στην Αθήνα. 

 

Η HIG Realty Partners, είναι η θυγατρική της H.I.G Capital για ενδύσεις σε ακίνητα, και πραγματοποιεί επενδύσεις προστιθέμενης αξίας σε ακίνητα μικρού και μεσαίου μεγέθους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει επενδύσεις σε ακίνητα αξίας άνω των 5 δισ δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, κατοικιών, φιλοξενίας και logistics.