Χαρτοφυλάκιο με εμπορικά κέντρα απέκτησε η Supernova
Χαρτοφυλάκιο με εμπορικά κέντρα απέκτησε η Supernova

Χαρτοφυλάκιο με εμπορικά κέντρα απέκτησε η Supernova

Κατά μέσο όρο, τα κέντρα είναι 15.000 τ.μ, που είναι περισσότερα από 60.000 τ.μ συνολικά στο χαρτοφυλάκιο.
RE+D magazine
21.06.2022

Η Supernova πρόσθεσε τέσσερα εμπορικά κέντρα MAX στο χαρτοφυλάκιό της με 11 σούπερ μάρκετ OBI στη Σλοβακία.

Τα τέσσερα εμπορικά κέντρα MAX βρίσκονται στις περιφερειακές πόλεις Trnava, Trencin, Nitra και Poprad. Εκτός από τα 11 καταστήματα OBI που η εταιρεία λειτουργεί στη Σλοβακία ήδη από το 2016, έχει πλέον προσθέσει ακίνητα πολλαπλών χρήσεων με διαφορετικούς τύπους ενοικιαστών, από λιανοπωλητές και εστιατόρια έως κινηματογράφους.

Κατά μέσο όρο, τα κέντρα είναι 15.000 m², που είναι περισσότερα από 60.000 m² συνολικά. «Είναι υπέροχο που καταφέραμε να κάνουμε αυτή την κίνηση και έτσι να καταλάβουμε μια βασική θέση στον κλάδο λιανικής ήδη στην πέμπτη αγορά για εμάς», δήλωσε ο Markus Pinggera, Διευθύνων Σύμβουλος της Supernova.

Τα τέσσερα εμπορικά κέντρα τώρα θα βελτιωθούν και θα πιστοποιηθούν από τον νέο ιδιοκτήτη σύμφωνα με πρότυπα φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακής απόδοσης, όπως έχει δεσμευτεί να κάνει η Supernova σε όλα της τα κέντρα. 

Ο όμιλος, ο οποίος έχει την έδρα του στο Γκρατς και εκμεταλλεύεται 81 ακίνητα λιανικής στην Αυστρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία με ακαθάριστη αξία 1,85 δισ. ευρώ, στοχεύει να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα Co2 έως το τέλος του 2023.