Τρία έργα υπό ανάπτυξη στη Γερμανία απέκτησε η Garbe Institutional Capital
Τρία έργα υπό ανάπτυξη στη Γερμανία απέκτησε η Garbe Institutional Capital

Τρία έργα υπό ανάπτυξη στη Γερμανία απέκτησε η Garbe Institutional Capital

RE+D magazine
20.07.2022

Η Garbe Institutional Capital απέκτησε τρία έργα υπό ανάπτυξη στη Γερμανία για το ευρωπαϊκό fund οικιστικών ακινήτων της.

Ο επενδυτικός βραχίονας της εταιρείας ακινήτων Garbe δήλωσε ότι έχει επενδύσει 110 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Κατοικίας GARBE (GARBE EUResi). 

Το Garbe fund έχει αγοράσει 104 διαμερίσματα στο Βερολίνο από την Industria Wohnen, 144 διαμερίσματα στη Βαϊμάρη από την Industria Wohnen και 42 διαμερίσματα στο An der Friedenskirche στο Flensburg από την Bauplan Nord.

Ο Michiel Dubois, διευθύνων σύμβουλος της Garbe Institutional Capital, δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε ελκυστικά ακίνητα για το πανευρωπαϊκό fund μέσω τριών συναλλαγών. Εστιάζουμε σε καλά ενοποιημένες αστικές τοποθεσίες που χαρακτηρίζονται από κατάλληλες κοινωνικές υποδομές, τοπικούς προμηθευτές και συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Η GARBE EUResi, η οποία ξεκίνησε με την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου Intreal, έχει δεσμεύσει κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ, με στόχο ο όγκος των ιδίων κεφαλαίων να κυμανθεί από 400 έως 500 εκατ. ευρώ.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις πρωτεύουσες της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Πολωνίας.