Το Co-living γίνεται mainstream
Το Co-living γίνεται mainstream

Το Co-living γίνεται mainstream

Στη MIPIM αλλά και την αγορά ακινήτων καθαυτή το co-living είναι σίγουρα εδώ για να μείνει, δήλωσαν στελέχη της αγοράς στο Co-Liv Summit.
Στυλιανή Ρουχωτά
15.03.2023

Στον απόηχο της πανδημίας, η συνδιαβίωση δηλαδή το "co-living" είναι στα πρόθυρα να γίνει ένα «mainstream στεγαστικό κίνημα» που υποκινείται από κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, άκουσαν οι παρευρισκόμενοι σε μια από τις πρώτες εκδηλώσεις την πρώτη ημέρα της φετινής MIPIM.

Απευθυνόμενος σε ένα ειδικό φόρουμ αφιερωμένο στην αναδυόμενη τάση του co-living, ο Fabrice Simondi, ένας από τους συνιδρυτές της Co-Liv, είπε ότι μια «επιδημία» μοναξιάς οδηγεί τους ανθρώπους να αναζητούν νέους τρόπους συμβίωσης με άλλους. 

Ο συνιδρυτής και νυν πρόεδρος Gui Perdrix, ο οποίος φιλοξένησε το φόρουμ, αποκάλεσε την Co-Liv μια «παγκόσμια ένωση επαγγελματιών που ζούνε μαζί». Ο Perdrix άνοιξε την εκδήλωση περιγράφοντας το ταξίδι που πέρασαν ο ίδιος και άλλοι για να φέρουν την έννοια της συνδιαβίωσης και την οικονομική της ελκυστικότητα, στην προσοχή του κόσμου των ακινήτων. Είπε ότι όταν αποπειράθηκε για πρώτη φορά να πείσει τους κύριους παραδοσιακούς επενδυτές, δεν τον πήραν στα σοβαρά.

«Οι άνθρωποι δεν πίστευαν στη συμβίωση», είπε ο Perdrix. «Δεν ήθελαν να ακούσουν για αυτή. Εν συνεχεία ερχόμαστε στο 2023 και βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Το co-living είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις στα ακίνητα — και στη MIPIM το co-living είναι σίγουρα εδώ για να μείνει».

Η Marta Rocamora Gonzalez, διευθύντρια επιχειρήσεων της Co-Liv, δήλωσε: «Έχουμε την ευκαιρία να συνδιαβιώσουμε να χαράξουμε έναν νέο τρόπο. Μπορούμε να αλλάξουμε τη συζήτηση. Αλλά αν δεν επενδύσουμε στην εμπειρία του χρήστη, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο ιερό δισκοπότηρο».

Ο Co-Liv  ιδρύθηκε το 2016 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με πάνω από 6000 επαγγελματίες μέλη και παρουσία σε 28 χώρες του οποίου η αποστολή είναι να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει το κίνημα της συμβίωσης παγκοσμίως.

Μέλη του εταιρείες διαχειριστές επενδυτές ακινήτων, developers, designers, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι των οποίων το κοινό όραμα είναι ότι μέσω της συγκατοίκησης θα αντιμετωπιστεί η παγκόσμια στεγαστική κρίση, θα μεταμορφωθεί το τοπίο των ακινήτων και θα δημιουργηθούν νέα πρότυπα τρόπου ζωής για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.