Την κατασκευή 8 Φ/Β έργων για την ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ανέλαβε η MYTILINEOS
Την κατασκευή 8 Φ/Β έργων για την ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ανέλαβε η MYTILINEOS

Την κατασκευή 8 Φ/Β έργων για την ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ανέλαβε η MYTILINEOS

RE+D magazine
01.11.2023

Η MYTILINEOS επιλέχθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία για την μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) οκτώ φωτοβολταϊκών έργων, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 490MW για την ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή μια κοινοπραξία των RWE Renewables Europe & Australia (51%) και ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%).

Η κατασκευή των έργων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου και αποτελούνται από τα εξής έργα:

Φιλώτας (18 MWp),

Ροδώνας (56 MWp),

Πέρδικας (40 MWp),

Ανάργυροι 3 (24 MWp) και

Ορυχείο Λακκιά (72 MWp)

Ανάργυροι 1 (40 MWp)

Αμύνταιο 2 (105 MWp)

Περδίκκας 5 (135 MWp)

Η MYTILINEOS, μέσω του Τομέα Ενέργειας και ειδικότερα μέσω της δραστηριότητας της M Renewables έχει αναδειχθεί σε κορυφαίος integrated developer σε διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνοντας σύνθετα ενεργειακά έργα σε όλο το φάσμα της ηλιακής ενέργειας, τόσο για την κάλυψη ίδιων αναγκών, όσο και έργα για τρίτους. Παράλληλα, η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς σε νέες χώρες και αγορές, πιστή στους στόχους διεθνοποίησης που έχουν τεθεί και προωθώντας το δυναμικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που αποτελείται πλέον από περισσότερα από 13 GW σε όλο τον κόσμο.