Συμφωνία για απευθείας αεροπορικές πτήσεις Αθήνα - Σαγκάη
Συμφωνία για απευθείας αεροπορικές πτήσεις Αθήνα - Σαγκάη

Συμφωνία για απευθείας αεροπορικές πτήσεις Αθήνα - Σαγκάη

Η πολιτική θεωρήσεων για αλλοδαπούς έχει βελτιωθεί.
RE+D magazine
30.11.2022

Στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη - Αθήνα.

Οπως είπε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο ίδιος, τόνισε μεταξύ άλλων πως η πολιτική θεωρήσεων για αλλοδαπούς που επισκέπτονται τη χώρα μας έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Επαρχίες και πόλεις της Κίνας όπως η Σαγκάη και η Τσιανγκσού έχουν επίσης βελτιώσει τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας για ξένους επισκέπτες.

Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την "μηδενική ανοχή" για τον Covid ο πρεσβευτής της Κίνας δήλωσε ότι "η χώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή ροή των ανταλλαγών με τρίτες χώρες και να ενισχύσει τις αντίστοιχες δράσεις της. Αυτός ήταν ανέκαθεν και ένας από τους σημαντικότερους στόχους του έργου ελέγχου και πρόληψης. Πρόσφατα οι κινέζικες αρχές ανακοίνωσαν 20 μέτρα προσαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως προσαρμογή της καραντίνας για εισερχόμενους ταξιδιώτες από 7 μέρες απομόνωσης σε κεντρική δομή και 3 στο σπίτι σε 5 και 3 ημέρες αντίστοιχα, και τη διεξαγωγή ενός αντί για δύο μοριακών τεστ 48 ώρες πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο κ.ά. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για τη σταδιακή αποκατάσταση των ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και της διεθνούς κοινότητας. Πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος των μέτρων αυτών είναι προσωρινός και περιορισμένος, και ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας και της ομαλής λειτουργίας των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Κίνα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη συνέχιση των σινοελληνικών ανταλλαγών".