Συμφωνία της Lamda με ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α για τα αεροσκάφη στο Ελληνικό
Συμφωνία της Lamda με ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α για τα αεροσκάφη στο Ελληνικό

Συμφωνία της Lamda με ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α για τα αεροσκάφη στο Ελληνικό

Ανοίγει μια νέα σελίδα με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος απομάκρυνσης.
RE+D magazine
11.05.2023

Την υπογραφή σύμβασης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) ανακοίνωσε η Lamda Development.

Η σύμβαση αφορά στην αγοραπωλησία των τεσσάρων μη πλόιμων αεροσκαφών τα οποία βρίσκονται εντός του Ακινήτου, όπου δημιουργείται η επένδυση του Ελληνικού. Πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 727, Boeing 737, Boeing 747 και BAC1-11 τα οποία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα της Εταιρείας.

Η συμφωνία ανοίγει μία νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της τμηματικής απομάκρυνσης των αεροσκαφών από το Ακίνητο.

Η συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747, ως χώρου μουσείου. Επιπλέον, το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. με την πολύτιμη εμπειρία του, θα συμβάλλει μελλοντικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.

Η δημιουργία του μεγάλου έργου του Ελληνικού, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, υλοποιείται με γνώμονα τον σεβασμό στην ιστορική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής, ένα όραμα που με συνέπεια υπηρέτησε και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. έως σήμερα.