Στο ΧΑ η Trade Estates έως το τέλος του έτους
Στο ΧΑ η Trade Estates έως το τέλος του έτους

Στο ΧΑ η Trade Estates έως το τέλος του έτους

Η ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας άνω των €250 εκατ. μέσω αγορών και ανάπτυξης εμπορικών πάρκων και Logistics.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.03.2023

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Trade Estates ΑΕΕΑΠ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Φουρλή.

Οπως είπε ο κ. Φουρλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του ομίλου σε αναλυτές η αρχική δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί με δάνειο του Ταμείου Ανάκαμψης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. "Η μόχλευση των περισσότερων ΑΕΕΑΠ διαμορφώνεται μεταξύ 45% και 60%" είπε ο κ. Φουρλής τονίζοντας ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας για την επόμενη τετραετία θα φθάσει στα €800 εκατ.

Η θυγατρική του Ομίλου Fourlis, έχει στην κατοχή της ακίνητα επιφανείας άνω των 260.000 τμ μικτής εκτιμώμενης αξίας (GAV) €300 εκατ. και καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) €211 εκατ.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της RHF (IKEA), τα logistic κέντρα στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και νέα επενδυτικά ακίνητα λιανικής στην Ελλάδα (Florida1 Retail Park και Piraeus Retail Park).

Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας άνω των €250 εκατ. μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων και logistics. Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατα η εταιρεία πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της το Εμπορικό Πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι. Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα €6,5 εκατ.

Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο 2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και αποτελεί καθημερινό προορισμό χιλιάδων καταναλωτών, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου και είναι μισθωμένο σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς, την ΑΒ Βασιλόπουλος και την McDonalds.