Στο real estate και τον κλάδο φιλοξενίας στρέφεται η Intrakat
Στο real estate και τον κλάδο φιλοξενίας στρέφεται η Intrakat

Στο real estate και τον κλάδο φιλοξενίας στρέφεται η Intrakat

Η εξαγορά της Άκτωρ σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο στη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου με το ανεκτέλεστο να "σκαρφαλώνει" στα €4 δισ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
31.05.2023

Ο κλάδος της φιλοξενίας και συγκεκριμένα η μετατροπή υφιστάμενων ακινήτων σε σύγχρονα πολυτελή ξενοδοχεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του ομίλου Intrakat το επόμενο διάστημα.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg έχοντας ήδη ηγετική παρουσία στον κλάδο των κατασκευών, των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ και της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, γίνεται ακόμη πιο "δραστήριος" και στην αξιοποίηση ακινήτων. Η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στη Χώρα της Μυκόνου από τον Όμιλο αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής του στη μετατροπή των ακινήτων σε πολυτελή boutique ξενοδοχεία. Επιπλέον, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το  ξενοδόχειο "Milos", 5 αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. 

Παράλληλα, ο όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στο real estate και τουριστικές υποδομές, εστιάζοντας στην ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών σε πολυπόθητους προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη.

Τα επόμενα σχέδια σε κατασκευές - παραχωρήσεις

Η στρατηγική κίνηση απόκτησης της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ του ομίλου Ελλάκτωρ ώθησε την Intrakat να εδραιώσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα, με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο έργων που ξεπερνά τα €4 δισ. Οσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Intrakat ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, σχηματίζοντας κοινοπραξία 30% με την BRISA, η οποία διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων.

Σύμφωνα με το Bloomberg αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, ο Όμιλος Intrakat πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης και επενδυτική προτεραιότητα. Με ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 0,7 GW, ο Όμιλος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας για υπεράκτια αιολικά πάρκα, συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία γνωστή για την εμπειρία της σε παρόμοια εγχειρήματα.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα για τον Όμιλο Intrakat, ενισχύοντας τη θέση μας ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και τη γεωγραφική μας εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας" δήλωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.