Στο 7,07% μειώθηκε το επιτόκιο του 30ετους στεγαστικού στις ΗΠΑ
Στο 7,07% μειώθηκε το επιτόκιο του 30ετους στεγαστικού στις ΗΠΑ

Στο 7,07% μειώθηκε το επιτόκιο του 30ετους στεγαστικού στις ΗΠΑ

Η ζήτηση αναχρηματοδότησης ήταν 27% υψηλότερη σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
RE+D magazine
14.12.2023

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν αναχρηματοδότηση βρίσκουν τώρα την ευκαιρία δεδομένης της πτώσης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων ξανά την περασμένη εβδομάδα.

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου διάρκειας 30 ετών με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων (726.200 $ ή λιγότερο) μειώθηκε στο 7,07% από 7,17% για δάνεια με 20% ίδια συμμετοχή ( down payment), σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών. 

Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν μια επιβράδυνση της οικονομίας και υποστηρίζουν μια στροφή προς το ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος», δήλωσε ο Mike Fratantoni, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος του MBA.

Ως αποτέλεσμα, οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου αυξήθηκαν κατά 19% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά διορθωμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Η ζήτηση αναχρηματοδότησης ήταν 27% υψηλότερη από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Οι αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο για την αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 4% για την εβδομάδα, αλλά παρέμειναν κατά 18% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Οι αγοραστές κατοικιών σήμερα μπορεί να κάνουν ένα διάλειμμα από τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός σε μια αγορά με υψηλές τιμές και λίγα σπίτια προς πώληση.