Στην τελική ευθεία το Project της Στοάς Αρσακείου
Στην τελική ευθεία το Project της Στοάς Αρσακείου

Στην τελική ευθεία το Project της Στοάς Αρσακείου

Ειρήνη Θεοφανίδου
19.04.2023

Ξεκινά το επόμενο διάστημα μετά από σχεδόν τρία χρόνια στον... "πάγο" το project της Στοάς Αρσακείου στο κέντρο της Αθήνας.

Η εταιρεία Legendary Food στην οποία συμμετέχει επενδυτικά η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου και οι επιχειρηματίες Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος από τη θέση του CEO και Ευάγγελος Κοντζιάς ως μέλος του Δ.Σ εξασφάλισε πρόσφατα την οικοδομική άδεια για την έναρξη των εργασιών. 

Η επένδυση για την ανάπλαση της Στοάς Αρσακείου υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα €10 εκατ. ενώ όπως εξηγούν στο ered.gr πηγές που βρίσκονται κοντά στην επένδυση η ανακατασκευή του πρώτου Food Hall στην Αθήνα θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει η ανακαίνιση του χώρου, ενώ στη δεύτερη φάση θα γίνει η διαμόρφωση των επιμέρους καταστημάτων που θα στεγάζονται στον νέο χώρο γαστρονομίας που θα δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική σύμβαση που υπεγράφη το 2019 έχει διάρκεια 35 έτη.

Οπως λένε οι ίδιες πηγές η οικοδομική άδεια ανοίγει πλέον τον δρόμο για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών ενώ αναμένονται αυτές τις ημέρες και κάποιες άλλες άδειες από πλευράς Δήμου Αθηναίων για την έναρξη των εργασιών. Το έργο, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του 2024. 

Η ανάδοχος εταιρεία

Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρεία η Exinos, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα έργων ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τους Περικλή Νικολόπουλο (πολιτικός μηχανικός) και Γεώργιο Γιαννόπουλο (τοπογράφος - μηχανικός Τ.Ε) με δυο άξονες δραστηριοτήτων. Τον σχεδιασμό και κατασκευή κτιρίων και επισκευή / αναστήλωση υφιστάμενων κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ορισμένα από τα έργα που έχει αναλάβει είναι το Ιστορικό καφενείο "Νέον" στην Πλ. Ομονοίας και το 5οροφο διατηρητέο κτίριο του Χυτήρογλου στην Μητροπόλεως. Στο χαρτοφυλάκιο της κατασκευαστικής είναι και το έργο ανάπλασης του κτιρίου γραφείων της Grivalia στις οδούς Ομήρου και Σταδίου όπου θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Eurobank. 

Την αρχιτεκτονική μελέτη για τη νέα Στοά Αρσακείου εκπόνησε η Betaplan, ενώ τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης, υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ανέλαβε η LDK.