Στην Σωλ. Κορίνθου δύο συμβάσεις αξίας άνω των €10 εκατ. στην Ιταλία
Στην Σωλ. Κορίνθου δύο συμβάσεις αξίας άνω των €10 εκατ. στην Ιταλία

Στην Σωλ. Κορίνθου δύο συμβάσεις αξίας άνω των €10 εκατ. στην Ιταλία

RE+D magazine
01.11.2023

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι ανατέθηκαν στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της, δυο συμβάσεις αξίας άνω των €10 εκατ. για την κατασκευή και προμήθεια 82 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για την ανάπτυξη δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στη νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με την εταιρεία η πρώτη σύμβαση, περίπου 12χλμ. σωλήνα DN 350, αφορά στην αντικατάσταση τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Larino-Colleferro που συνδέει το τμήμα της Αδριατικής του δικτύου SGI με το τμήμα της Τυρρηνίας.

Παράλληλα, η δεύτερη σύμβαση, αφορά στην προμήθεια περίπου 70χλμ. σωλήνα DN 300 και την κατασκευή ενός νέου τμήματος του δικτύου, που ονομάζεται «Lucera-San Paolo di Civitate» στην περιοχή της Απουλίας, κατάλληλο για την παραγωγή και έγχυση βιομεθανίου στο δίκτυο.

Οι αγωγοί και των δύο συμβάσεων, θα είναι πιστοποιημένοι για μεταφορά έως και 100% υδρογόνου. Η Σωληνουργεία Κορίνθου χρησιμοποιεί τεχνολογία και υποδομές αιχμής, παρέχοντας λύσεις για πιστοποίηση υδρογόνου νέων αγωγών, προκειμένου οι σωλήνες που παράγονται σήμερα και εγκαθίστανται στο σημερινό δίκτυο φυσικού αερίου να καλύπτουν το ενεργειακό μείγμα του αύριο.