Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Όμιλος εμφάνισε αύξηση εσόδων, υψηλή αποδοτικότητα και ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, διατηρώντας σταθερή την κερδοφορία του και ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του σε Κύπρο και Βουλγαρία.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, στα €1,9 δισ., παρά τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε σε 2,49%, υποχωρώντας κατά 32 μονάδες βάσης. Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν θεαματικά κατά 23,7%, φτάνοντας τα €557 εκατ., χάρη στην ισχυρή συμβολή των εργασιών Δικτύου, Διαχείρισης Περιουσίας και Ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, μετά και την απόκτηση της CNP Cyprus Insurance τον Απρίλιο 2025. 
Συνολικά, τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,9% στα €2,46 δισ., ενώ τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 6,6%, στα €2,51 δισ.
Έλεγχος κόστους και λειτουργική αποδοτικότητα
Οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6,9% στην Ελλάδα και 23,3% σε επίπεδο Ομίλου (ή 6% εξαιρουμένης της Ελληνικής Τράπεζας), στα €930 εκατ.. Οι δείκτες κόστους προς οργανικά και συνολικά έσοδα παρέμειναν σε ανταγωνιστικά επίπεδα, στο 37,8% και 37,1% αντίστοιχα. Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων διαμορφώθηκαν στα €1,53 δισ., ενώ τα συνολικά κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €1,58 δισ.. Οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων αυξήθηκαν οριακά κατά 3,7%, στα €237 εκατ., αντιστοιχώντας σε 61 μονάδες βάσης επί των μέσων χορηγήσεων. 
Κερδοφορία και αποδόσεις
Τα οργανικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €1,29 δισ. (–0,4% σε ετήσια βάση). Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €1,06 δισ., μειωμένα κατά 7,6%, ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €1,03 δισ. (–9,0%). Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται το κόστος εθελούσιας εξόδου €26 εκατ. της Ελληνικής Τράπεζας, η αρνητική υπεραξία €58 εκατ. από την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance και εισφορά €19 εκατ. σε κυβερνητικά έργα. 
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €0,28, ενώ η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) ανήλθε σε 16,2%. 
Δυναμική εξωτερικού και ισχυρή κεφαλαιακή θέση
Οι δραστηριότητες του Ομίλου στο εξωτερικό παρέμειναν εξαιρετικά κερδοφόρες, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 11,8%, στα €557 εκατ., συνεισφέροντας άνω του 52% της συνολικής κερδοφορίας.
Η Κύπρος σημείωσε αύξηση 10,3%, με καθαρά κέρδη €370 εκατ., ενώ η Βουλγαρία ενισχύθηκε κατά 8,7%, με κέρδη €167 εκατ. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) υποχώρησε περαιτέρω σε 2,8%, με κάλυψη 94%. Οι δείκτες CET1 και συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) διαμορφώθηκαν σε 15,5% και 18,9% αντίστοιχα. 
Ανάπτυξη χορηγήσεων και καταθέσεων
Το σύνολο ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε €103 δισ., εκ των οποίων €59,2 δισ. στην Ελλάδα, €28,1 δισ. στην Κύπρο και €12,7 δισ. στη Βουλγαρία. Τα δάνεια αυξήθηκαν οργανικά κατά €3,3 δισ., ενώ οι καταθέσεις πελατών ανήλθαν σε €79 δισ., με L/D ratio 66,9% και δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR) 180,4%.
Παράλληλα, τα υπό διαχείριση αμοιβαία κεφάλαια πελατών αυξήθηκαν κατά 32%, στα €9,3 δισ., ενώ τα κεφάλαια private banking ανήλθαν σε €14 δισ., σημειώνοντας άνοδο 10%.
 
  	 
       
   
   
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
   
       
       
      