Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις REDS και Trade Estates για το Smart Park
Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις REDS και Trade Estates για το Smart Park

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις REDS και Trade Estates για το Smart Park

Tο Smart Park αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα με έσοδα για το α' τρίμηνο του 2023 στα €2,5 εκατ.
RE+D magazine
06.09.2023

Αλλάζει, όπως όλα δείχνουν, "χέρια" το Smart Park το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται σε μια έκταση 91 στρεμμάτων στα Σπάτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας REDS η διοίκηση βρίσκεται σε προχωρημένες, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Τrade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis για την πώληση του 100% των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΕ, που έχει στην ιδιοκτησία της το εμπορικό πάρκο Smart Park.

Η εισηγμένη επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία και πως ο καθορισμός του τιμήματος τελεί υπό όρους, παραδοχές και προϋποθέσεις, οι οποίες ομοίως τελούν υπό διαπραγμάτευση. Η εύλογη αξία στην οποία αποτιμάται το Smart Park από τη REDS ανέρχεται σε €130 εκατ.

Το περιουσιακό στοιχείο είναι το πρώτο και μεγαλύτερο στην χώρα μας, διαθέτει 30 στρέμματα πρασίνου, ενώ σε 53.000 τ.μ. φιλοξενεί τα ισχυρότερα και σημαντικότερα ονόματα (brand names) του λιανικού εμπορίου. Το Smart Park διακρίνεται για τη λειτουργική και minimal αρχιτεκτονική του, την ποικιλία καταστημάτων για shopping και διασκέδαση, τους ελεύθερους χώρους του, τους άνετους διαδρόμους του για περίπατο και υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του για παιχνίδι που αποτελούν έναν μοναδικό εμπορικό προορισμό για όλη την οικογένεια, και μάλιστα όλο τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού €71,4 εκατ. με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα του εμπορικού πάρκου, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα ανήλθαν σε €2,5 εκατ., τα λειτουργικά κέρδη άγγιξαν τα €1,8 εκατ. ενώ η επισκεψιμότητα κατέγραψε μεγάλη άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.