Σε logistics, ξενοδοχεία και γραφεία αναζητά ευκαιρίες η BriQ Properties
Σε logistics, ξενοδοχεία και γραφεία αναζητά ευκαιρίες η BriQ Properties

Σε logistics, ξενοδοχεία και γραφεία αναζητά ευκαιρίες η BriQ Properties

Οι βασικοί άξονες που δραστηριοποιείται εστιάζουν στον τουριστικό τομέα και τις ξενοδοχειακές μονάδες, τον τομέα logistics με τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τον τομέα των γραφειακών χώρων.
Ειρήνη Θεοφανίδου
30.03.2022

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται η διοίκηση της BriQ Properties σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων στην Ουκρανία ώστε να λάβει τα αναγκαία και δυνατά μέτρα για την ελαχιστοποίηση τυχόν επιπτώσεων στις δραστηριότητες του ομίλου.

Σύμφωνα με την κα. Αννα Αποστολίδου, CEO της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ οι εταιρίες του Ομίλου δεν έχουν στην παρούσα φάση κάποιες μεγάλες αναπτύξεις που επηρεάζονται άμεσα από τις αυξήσεις των τιμών στις κατασκευές, ενώ το ενεργειακό κόστος επωμίζονται κυρίως οι μισθωτές των ακινήτων και όχι ο ιδιοκτήτης αυτών.

Οπως είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές ο όμιλος συνεχίζει να κοιτάζει επενδυτικές ευκαιρίες κυρίως στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται όπως ο ξενοδοχειακός, τα Logistics και τα γραφεία. Η μέση απόδοση της ΑΕΕΑΠ το 2021 έφθασε το 7% και σύμφωνα με την ίδια, οι επόμενες κινήσεις σχεδιάζονται προσεκτικά προκειμένου να προστατευθεί η παραπάνω απόδοση για τους μετόχους της.

Η αξία του χαρτοφυλακίου των 27 ακινήτων της το 2021 διαμορφωνόταν σε 122 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 15% έναντι των 106 εκατ. ευρώ του 2020. Οπως έχει τονίσει και στο παρελθόν η κα. Αποστολίδου στόχος της εταιρείας είναι να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων σε πρώτη φάση στα  130 εκατ. ευρώ και σε δεύτερη φάση στα 150 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα προχωρά στην στην αναβάθµιση υφιστάμενων ακινήτων προκειµένου να τα επανατοποθετηθούν στην αγορά με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές κτιρίων και με σχεδιασµό φιλικό προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό η BriQ Properties αναβαθμίζει από την αρχή ένα 5ώροφο κτίριο γραφείων που βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, συνολικής επιφάνειας 1.900 τ.µ. Η κα. Αποστολίδου εκτίμησε ότι οι μισθωτές θα μπούν μέσα στο 2023.

Πράσινα κριτήρια

Τέλος η CEO της ΑΕΕΑΠ δήλωσε ότι η BriQ είναι η πρώτη ελληνική ΑΕΕΑΠ που εισήχθη στον δείκτη του χρηματιστηρίου Athens ESG τον οποίο απαρτίζουν εταιρείς που εφαρµόζουν καλές πρακτικές σε θέµατα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, εναρµονιζόµαστε και µε τη σύγχρονη επενδυτική τάση που θέλει τα χαρτοφυλάκια θεσµικών επενδυτών να απαιτούν ESG χαρακτηριστικά πριν προχωρήσουν στην επιλογή των µετοχών στις οποίες θα τοποθετήσουν κεφάλαια.