Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ιταλικό μοναστήρι του 12ου αιώνα
Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ιταλικό μοναστήρι του 12ου αιώνα

Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ιταλικό μοναστήρι του 12ου αιώνα

17.04.2024

Ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα στην περιοχή της Ούμπρια της Ιταλίας έχει "μεταμορφωθεί" σε boutique ξενοδοχείο από το αρχιτεκτονικό στούντιο Archiloop της Φλωρεντίας.

Το Vocabolo Moscatelli βρίσκεται στην ύπαιθρο κοντά στον οικισμό Calzolaro, κοντά στα σύνορα της Τοσκάνης, σε ένα απομακρυσμένο κτήμα που περιβάλλεται από δασική έκταση.

Το ακίνητο ανακαλύφθηκε από τον σεφ Frederik Kubierschky και τη σύντροφό του Catharina Lütjens, οι οποίοι ξεκίνησαν την αποκατάσταση των διαφόρων πέτρινων κτιρίων ηλικίας 800 ετών με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Jacopo Venerosi Pesciolini του γραφείου Archiloop. Με στόχο να διατηρήσει την ιστορική γοητεία και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά, η ομάδα κράτησε τα αυθεντικά ξύλινα δάπεδα του κτιρίου, τα τούβλα από τερακότα και τα φανερά δοκάρια στην οροφή, μαζί με λεπτομέρειες από ορείχαλκο, σίδηρο και πέτρα. 

Το Vocabolo Moscatelli θα προσφέρει 12 ευρύχωρες σουίτες (οκτώ στο κεντρικό κτήριο και άλλες τέσσερις διάσπαρτες γύρω από τους διαμορφωμένους χώρους)

Μάλιστα συνεργάστηκαν με ντόπιους τεχνίτες για την αποκατάσταση αυτών των στοιχείων και ενσωμάτωσαν νέα κομμάτια καλλιτεχνών και σχεδιαστών από όλη την περιοχή. 

«Το Vocabolo Moscatelli φέρνει κοντά τον κτίστη, τον σιδερά και τον ξυλουργό με τους τεχνίτες και ζωγράφους, δημιουργώντας έναν καμβά σε στυλ boutique που αποδίδει φόρο τιμής στο παρελθόν ενώ φέρνει τις σχεδιαστικές αναφορές του σήμερα», είπε η ομάδα του ξενοδοχείου στο dezeen. Οι νέες προσθήκες στην τοποθεσία περιλαμβάνουν μια πισίνα ειδικά διαμορφωμένη ώστε να ταιριάζει με το γύρω δάσος και το μεσογειακό τοπίο από τον Fabiano Crociani.