Σε αναζήτηση "ενοίκου" το Μέγαρο Μποδοσάκη
Σε αναζήτηση "ενοίκου" το Μέγαρο Μποδοσάκη

Σε αναζήτηση "ενοίκου" το Μέγαρο Μποδοσάκη

Το ιστορικό ακίνητο που βρίσκεται στην Λεωφ. Αμαλίας πρόκειται να μείνει ελεύθερο έως το τέλος του έτους.
RE+D magazine
23.06.2023

Αδειάζει μετά από χρόνια που φιλοξενούσε τα γραφεία της τράπεζας Eurobank το Μέγαρο Μποδοσάκη με το ιστορικό ακίνητο να γίνεται μήλο της έριδος για υποψήφιους μισθωτές.

Το ιστορικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας 12.819 τ.μ., που βρίσκεται στην Λεωφ. Αμαλίας πρόκειται να μείνει ελεύθερο έως το τέλος του έτους αφού μετά η τράπεζα θα μετακινηθεί στα νέα της γραφεία. 

Η εταιρεία συμβούλων Savills έχει απευθύνει την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επενδυτές για λογαριασμό του ιδρύματος και η διαδικασία πρόκειται να διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, έως τις 17 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις μη δεσμευτικές προσφορές τους και μετά το άνοιγμα των φακέλων και την αξιολόγησή τους από την Επιτροπή του Μποδοσάκειου και την Savills, θα ανακοινωθούν ποιοι προκρίνονται στην επόμενη φάση, στην οποία οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους. Παρότι δεν έχει τεθεί ελάχιστο τίμημα, στόχος είναι η εκμίσθωση του ακινήτου σε ποσό που θα μπορεί να υποστηρίξει τους σκοπούς του Ιδρύματος. 

Η σημασία του κτιρίου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οφείλεται στην «κλασικομοντέρνα τεχνοτροπία» του, όπως τη χαρακτηρίζει η καθηγήτρια Ελένη Φλέσσα. Είναι ένα εξαώροφο κτίριο που συνδυάζει κλασικιστικά και μοντέρνα στοιχεία. Κληροδότης του ιδρύματος ήταν ο Μποδοσάκης (τουρκικό προσωνύμιο του ελληνικού Πρόδρομος)  Αθανασιάδης (1891-1979). 

Μετακομίζει η διοίκηση της Eurobank στην Ομήρου

Σε τρία κτίρια μετακομίζουν οι εργαζόμενοι -περί τα 500 άτομα- της Eurobank μετά την λήξη της συμβάσης που είχε η τράπεζα με το Μποδοσάκειο Ίδρυμα. Η διοίκηση και μέρος των εργαζομένων -περί τα 100 άτομα- θα μετακομίσει τον Οκτώβριο στο ριζικά ανακαινισμένο κτίριο των 4.500 τμ το οποίο στέγαζε παλαιότερα την «Φοίνιξ Ασφαλιστική», απέναντι από το μέγαρο της Παλιάς Βουλής. Το κτίριο αγόρασε η Grivalia Properties το καλοκαίρι του 2018 έναντι €10 εκατ. η οποία προχώρησε στην συνέχεια σε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης του. 

TOMBAZIS_GRIVALIA1.jpg

TOMBAZIS_GRIVALIA3.jpg

Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στο κτίριο που μέχρι πρόσφατα στέγαζε την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά (Σταδίου και Κολοκοτρώνη) και στο κτίριο επί της οδού Πεσμαζόγλου (πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στο Eurobank Hub στη Νέα Ιωνία και στο κτίριο Παπαστράτου στον Πειραιά που στεγάζει ήδη τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής.