Ρόλο καταλύτη στα Logistics αποκτά η Αλεξανδρούπολη
Ρόλο καταλύτη στα Logistics αποκτά η Αλεξανδρούπολη

Ρόλο καταλύτη στα Logistics αποκτά η Αλεξανδρούπολη

Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την περιοχή της Θράκης και του Εβρου.
RE+D magazine
14.03.2024

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, με σκοπό την ανάπτυξη της Θράκης, του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε συνέδριο, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη.

«Η Αλεξανδρούπολη αποκτά ρόλο καταλύτη για την εφοδιαστική αλυσίδα και το διεθνές εμπόριο», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε, εκτενώς, στις ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής αξίας του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπως η δυνατότητα δημιουργίας πολυτροπικού διαδρόμου μεταφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και η ανάπτυξη μιας ακόμη γραμμής αλληλεγγύης (solidarity lane), με αντικείμενο τη μεταφορά ουκρανικών προϊόντων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε αναλυτικά οκτώ πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο για την ανάπτυξη της Θράκης, του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης και αφορούν:

- Αξιοποίηση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης,

- Βελτίωση της Οδικής Σύνδεσης με την Τουρκία,

- Κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης,

- Μελέτη Φράγματος Δερείου,

- Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου στη Σαμοθράκη,

- Αντικατάσταση και Υπογειοποίηση Αρδευτικών Δικτύων ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου,

- Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση Κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε (5) Αστυνομικών Διευθύνσεων και

- Αναβάθμιση Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

«Αυτές τις πρωτοβουλίες έχουμε την ισχυρή βούληση να τις «τρέξουμε» με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε να μπορούμε τεκμηριωμένα να ισχυριζόμαστε ότι η χώρα μας ενισχύει τη θέση της ως θετικό παράδειγμα, ως «παίκτης» θετικής μνημόνευσης», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.