Προχωρά το έργο του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό
Προχωρά το έργο του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό

Προχωρά το έργο του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό

Οπως ενημερώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η κατασκευή συμμορφώνεται με τους όρους της αγοράς.
RE+D magazine
17.05.2023

Προχωρά ολοταχώς η δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ύστερα από την έγκριση του "comfort letter" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που επιτρέπει στο Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση για το έργο.

 Με αυτή την αφορμή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος παρέλαβε το "comfort letter" δήλωσε:
«Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό.

Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τα επόμενα χρόνια, να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το "Comfort Letter" και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, βάσει του χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί εντός των επόμενων 36 μηνών, δηλαδή ως τον Ιούλιο του 2026. Ως εκ τούτου ο Δήμος Αθηναίων πρόκειται να υπογράψει τη σχετική σύμβαση για την κατασκευή του Σταδίου (με την κοινοπραξία των τριών εταιρειών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος) στον Βοτανικό, καθώς όπως ενημερώνει η Επιτροπή, η κατασκευή συμμορφώνεται με τους όρους της αγοράς.