Προχωρά η ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα
Προχωρά η ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα

Προχωρά η ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα

Θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις της πρώην Olympic Catering στο Ελληνικό
RE+D magazine
22.04.2024

Προχωρά η διαδικασία δημιουργίας ιατρικής σχολής στην Ελλάδα από τον όμιλο CVC που θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Την περασμένη βδομάδα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και του οργανισμού ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και επί της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited. 

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, υπηρεσία η οποία θα παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου 5094/2024, κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τον περί Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ως ιδιωτικός κερδοσκοπικός οργανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρική σχολή, θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις της πρώην Olympic Catering στην ευρύτερη περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε κτίριο συνολικής επιφανείας περί τα 8.000 τμ

Η σχολή σχεδιάζεται να λειτουργήσει με τα αυστηρότατα πρότυπα που λειτουργεί και το Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία ενώ θα έχει την δυνατότητα χρήσης των νοσοκομείων που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα για τα εργαστηριακά μαθήματα.

Η CVC Capital ελέγχει τη Hellenic Healthcare Group, από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, στον οποίο ανήκουν έξι από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία το Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Υγεία, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic.