Πρόεδρος του ΤΕΕ για τα επόμενα 4 χρόνια ο Γιώργος Στασινός
Πρόεδρος του ΤΕΕ για τα επόμενα 4 χρόνια ο Γιώργος Στασινός

Πρόεδρος του ΤΕΕ για τα επόμενα 4 χρόνια ο Γιώργος Στασινός

RE+D magazine
08.07.2024

Με την επανεκλογή Γιώργου Στασινού στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ για 4η συνεχόμενη θητεία και του νέου Προεδρείου της ΔΕ/ΤΕΕ ολοκληρώθηκε η ειδική εκλογική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μετά τις εκλογές της 19ης Μαΐου, το τριήμερο 5-7 Ιουλίου 2024 στην Αθήνα.

Σε χρόνο – ρεκόρ για τα εκλογικά δεδομένα του ΤΕΕ, δηλαδή σε 1,5 μήνα από την προσέλευση στις κάλπες των μηχανικών σε όλη τη χώρα, το Επιμελητήριο των Μηχανικών αποκτά νέα όργανα διοίκησης για την επόμενη περίοδο, ενώ η συγκρότηση τους, από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών παρατάξεων, αποτυπώνει τον «πολύχρωμο» χώρο των μηχανικών.

Σημειώνεται ότι, ιστορικά, η συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ απαιτούσε πολλαπλές συνεδριάσεις και χρονικό διάστημα πολλών μηνών για να ολοκληρωθεί, κάτι που μόνο φέτος και το 2019 συνέβη σε τόσο μικρό διάστημα.

Ο νυν Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας, στις εκλογές της 19ης Μαΐου, παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), Γιώργος Στασινός, επανεκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου, για πλήρη 4ετή θητεία έως το 2028, επικρατώντας με απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ σε μία ψηφοφορία, και με πολύ μεγάλη διαφορά, του ανθυποψηφίου του Αναστασίου (Τάσου) Ηλία, προερχόμενου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ).

Ο επικεφαλής της δεύτερης σε ψήφους των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου παράταξης, Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), Νίκος Μήλης, εκλέχθηκε την Παρασκευή Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Στο Προεδρείο της Α/ΤΕΕ εκλέχθηκαν επίσης οι Πρωτονοτάριος Αντώνιος (Α΄Αντιπρόεδρος, Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ), Τσακούμης Γεώργιος (Β΄Αντιπρόεδρος, ΔΚΜ), Γιαννικουρής Αντώνιος (Γενικός Γραμματέας, ΔΚΜ), Νάνος Ιωάννης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (ΕλΕΜ).

Στο προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής εκλέχθηκαν, πέραν του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, οι Μοροπούλου Αντωνία (Τώνια) (Α΄ Αντιπρόεδρος, ΔΗΠΑΜ), Τσώνης Παναγιώτης (Β΄ Αντιπρόεδρος, ΔΚΜ), Πατάβρας Ελευθέριος (Γενικός Γραμματέας, ΔΗΣΥΜ)

Ηλίας Αναστάσιος (Τάσος) (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΔΗΣΥΜ).