Η Blackstone πουλά ποσοστό 22% στο Bellagio
Η Blackstone πουλά ποσοστό 22% στο Bellagio

Η Blackstone πουλά ποσοστό 22% στο Bellagio

Αγοραστής στην συμφωνία που αποτιμά το ξενοδοχείο των 4.000 δωματίων στο Λας Βέγκας στα $5,1 δισ. είναι η ΑΕΕΑΠ "Realty Income".
Ειρήνη Θεοφανίδου
28.08.2023

Μερίδιο της τάξης του 22% στο ξενοδοχείο του Λας Βέγκας Bellagio πουλά ο Αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός Blackstone για σχεδόν $1 δισ. περισσότερο απ όταν το είχε αγοράσει το 2019.

Η ΑΕΕΑΠ "Realty Income" συμφώνησε να αγοράσει το μερίδιο από την Blackstone για $300 εκατ ανέφερε αρχικά η Wall Street Journal. Ως μέρος της συμφωνίας, η Realty Income θα μειώσει επίσης $650 εκατ. σε προνομιούχο μετοχικό κεφάλαιο στη νέα κοινοπραξία με την Blackstone.

Το Λας Βέγκας έχει ανακάμψει από τότε που η πανδημία αποδεκάτισε την τουριστική βιομηχανία, με τον όγκο των επισκεπτών και τις δαπάνες να αυξάνεται το 2022 και δύο νέες επαγγελματικές αθλητικές ομάδες να ετοιμάζονται να κάνουν το Sin City έδρα τους, ανέφερε η WSJ. Και η αξία του Bellagio δείχνει τη δύναμη της ανάκαμψης του Λας Βέγκας.

Η Blackstone – μέσω του REIT Blackstone Real Estate Income Trust (BREIT) – ξόδεψε $4,25 δισ για να αγοράσει το Bellagio από την MGM Resorts το 2019 και η τελευταία της συμφωνία με την Realty Income αποτιμά το ξενοδοχείο 4.000 δωματίων στα $5,1 δισ.