Πόσο πωλούνται οι νέες κατοικίες στο Costa Navarino
Πόσο πωλούνται οι νέες κατοικίες στο Costa Navarino

Πόσο πωλούνται οι νέες κατοικίες στο Costa Navarino

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις τις 32 κατοικίες της νέας γειτονιάς "Valley Greens”
RE+D magazine
29.06.2023

Tη νέα γειτονιά -"Valley Greens” με την οποία ολοκληρώνεται η οικιστική ανάπτυξη στην πρώτη περιοχή Navarino Dunes (μία από τις πέντε συνολικά), στο συγκρότημα Costa Navarino στη νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου παρουσίασε η ΤΕΜΕΣ.

Η Valley Greens θα περιλαμβάνει 32 κατοικίες με Semi-detached κατοικίες με 2 υ/δ από 135 τ.μ., Semi-detached κατοικίες με 3 υ/δ από 250 τ.μ., και Detached κατοικίες 4 υπνοδωματίων από 300 τ.μ οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026. 

Για την ανέγερσή τους η Costa Navarino έχει συνεργαστεί με γνωστούς αρχιτέκτονες και γραφεία, όπως Zoumboulakis Architects / Kokkinou & Kourkoulas Architects. Το νέο project στοχεύει στην προσέλκυση Ultra High Net Worth Individuals (UHNWI) οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα προνόμια και τα οφέλη των κατοικιών της Costa Navarino, μέσα από μια ευρεία γκάμα on demand υπηρεσιών και εμπειριών, διαμένοντας για κάποιο χρονικό διάστημα (την υπόλοιπη περίοδο θα ενοικιάζεται σε άλλους πελάτες).

Το εύρος τιμών (σύμφωνα με την τωρινή διαθεσιμότητα) ξεκινά από 3.750.000 ευρώ για τις “custom” κατοικίες, από 1.400.000 ευρώ για τις “turn key” (με το κλειδί στο χέρι) κατοικίες και από 770.000 για τα branded διαμερίσματα κάτω από την «ομπρέλα» της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας Westin του ομίλου της Marriott. 

Το προφίλ ιδιοκτητών είναι μοιρασμένο σε 50% Έλληνες και 50% ξένους αγοραστές (60% ξένοι βάσει αξίας), ενώ προφανώς προσφέρεται ευρεία γκάμα υπηρεσιών & προνομίων και προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες της Costa Navarino.

Το νέο αυτό οικιστικό project αποτελεί συνέχεια της ιδιαίτερα πετυχημένης πορείας και στον οικιστικό – παραθεριστικό τομέα που έχει ξεκινήσει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια (από το 2017). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΕΜΕΣ (με βασικό μέτοχο τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο) μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της στην Costa Navarino (ξενοδοχεία, golf, υποδομές κ.λπ.) ανέρχονται σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα 400 εκατ. ευρώ έχουν επενδύσει τρίτοι για την απόκτηση κατοικιών (κατασκευή και αγορά γης). Μέχρι το 2027, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν όλες οι αναπτύξεις που σχεδιάζονται και στις 5 περιοχές της Costa Navarino (Navarino Dunes, Navarino Bay, Navarino Waterfront, Navarino Hills και Navarino Blue) η συνολική επένδυση από την πλευρά της ΤΕΜΕΣ θα φτάσει συνολικά το 1,2 δισ. ευρώ.