Παραδόθηκαν πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δ. Περιστερίου
Παραδόθηκαν πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δ. Περιστερίου

Παραδόθηκαν πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δ. Περιστερίου

RE+D magazine
13.02.2024

Παραδόθηκαν στον Δήμο Περιστερίου τα πρώτα 5 ολοκαίνουργια λεωφορεία της ΒYD, 100% ηλεκτρικά.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, τo Κ7 είναι το τελευταίο μοντέλο λεωφορείων της BYD χωρητικότητας 55 επιβατών. Ιδανικά για Δημοτική συγκοινωνία, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες του Δήμου Περιστερίου με μία μόνο φόρτιση στην διάρκεια της νύχτας. Έχουν μήκος 8,7 μέτρα με κοντό μεταξόνιο που παρουσιάζει μικρό κύκλο στροφής και τα καθιστά ιδανικά για στενούς δρόμους.

Τα λεωφορεία είναι υπερσύγχρονα, με αμάξωμα από ειδικό κράμα αλουμινίου με εξαιρετική αντιδιαβρωτική συμπεριφορά, αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Διαθέτουν 2 αυτόματες πόρτες, ράμπα για χρήση επιβατών ΑΜΕΑ, ηλεκτρονική οθόνη για τους επιβάτες, ξύλινο πάτωμα, θέσεις φόρτισης USB σε ειδικά επιλεγμένα σημεία για ευκολία στους επιβάτες, 2 εσωτερικές κάμερες και κάμερα οπισθοπορείας με οθόνη για τον οδηγό.

Επιπρόσθετα υπάρχει διαρκής οπτική και ηχητική ενημέρωση του επιβατικού κοινού μέσω οθόνης και του συστήματος που είναι συνδεδεμένο με το ηχοσύστημα του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΥD είναι ένας ολοκληρωμένος τεχνολογικός πάροχος που σχεδιάζει, κατασκευάζει και ελέγχει όλη τη παραγωγική διαδικασία της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, των ηλεκτρομοτέρ, και των απαραίτητων λειτουργικών λογισμικών, με σημαντική παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λύσεις αστικής συγκοινωνίας. Συνεργάζεται με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Ελλάδα για την εισαγωγή και αντιπροσώπευση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της.