Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Η «MRP TAVROS ΑΕ» επιλέξιμος επενδυτής
RE+D magazine
14.04.2022

Την «MRP TAVROS ΑΕ» ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ ως Επιλέξιμο Επενδυτή με οικονομική προσφορά συνολικού ύψους €2,5 εκατ. για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του.

Στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτίριο ως νεώτερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ. Mετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς ανάλογα με τις χρήσεις που θα δεχθεί.

Η εταιρεία ανάπτυξης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας MRP διαθέτει κτίρια συνολικής άνω των 1,5 εκατ. τμ, κατέχοντας ηγετική θέση στην ολλανδική αγορά. Σημαντικότερα έργα της αποτελούν το «Hub Amsterdam» που περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά 80 κατοικιών και γραφείων στην περιοχή on Osdorpplein Nieuw-West, το «Amstel Station» που περιλαμβάνει την κατασκευή 252 κατοικιών στο κέντρο του Άμστερνταμ, το «Amsterdam New West» που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κτιρίων μεικτών χρήσεων (κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, parking, χώρους εστίασης και αναψυχή) κ.ά.

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιείται από το 2021 εστιάζοντας σε έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.